are you from GERMANy sir??? - Reisverslag uit Nanjing, China van radmer kuipers - WaarBenJij.nu are you from GERMANy sir??? - Reisverslag uit Nanjing, China van radmer kuipers - WaarBenJij.nu

are you from GERMANy sir???

Door: rasmoes

Blijf op de hoogte en volg radmer

24 Februari 2000 | China, Nanjing

hallo Beste Lezersclub,
ja hier ben ik al weer met een dubbele jubileum editie..het is namelijk de 25e brief en ook nog es een keer eentje met dag 100 erin..
niet dat dit extra dingen beloofd ofzo maar voor de statestieken is het wel een bijzondere..nou ja dan is er toch nog wat bijzonders aan want in deze afgelopen dagen is er niet echt veel gebeurd moet ik zeggen ik begin een beetje op een beer te lijken..en dan doel ik op het feit dat deze beestjes een winterslaap houden..ik slaap nogal veel namelijk..ja hoe dat kan weet ik ook niet want echt superactief ben ik de afgelopen tijd niet geweest..wat ook met beren te maken heeft is dat het feit dat de ijsbeer in een koude omgeving leeft..en daar zit ik nu ook even in..zo als we dat nu in het engels zeggen:..my balls are freezing off... het is hier beneden het vriespunt.. maar gelukkig hebben we bijna het koudste gedeelte gehad want als we in PEKING zijn ook wel bijing genoemd dan gaan we als een raket terug naar warmere oorden..nou ik zal het niet te lang maken en nu maar de radiatorverf uit de kast halen...
dag 98 21-2-2000,na het internetten zijn we met z'n vieren naar een of andere orgiedeen tuin gegaan...helaas was er niks in bloei want het is hier zo winter als een kangeroe-jas maar het was wel mooi..om een beetje rond te lopen en te fantaseren hoe mooi het hier wel niet moet zijn in de zomertijd..nou er waren wat van die chinese huisjes en wat bruggetjes en hier en daar een paar bomzei-boompjes na een goede 31,8 minuten hadden we het wel bekeken en zijn we de tuin gaan verlaten hierna zijn we bij een KFC naar binnen gegaan ..o;ja dit waargebeurde verhaal speelt zich allemaal af in Suzhoe waar we dag 98 verbleven..
nou bij de KFC onze trek verminderen en daarna op naar een pagoda deze pagoda was een hele hoge dit keer en na twee keer entree betalen konden we naar binnen..ja eerst een keer om in het park te komen en toen een keer om in de toren te mogen en op de 8e verdiping nog een keer want dit was het hoogste punt..nou vooruit dan maar daar op dat hoogste punt hebben we wat rondgelopen en foto's geschoten van de kijk -van-de-toren-af-View...toen maar weeer eens naar beneden want het was er niet echt warm ..eenmaal beneden kwamen we bij een art figuur deze man maakte chinese namen met letters waar allemaal dieren in verborgen waren nou dit was heel mooi dus hebben we meteen een stuk of wat laten maken ..ik heb er ook twee..ja echt goedkoop was het niet..maar mooi was het wel dus doen maar..voordat je er spijt van krijgt..om terug te gaan hebben we een paar fietstaxi's gehuurd..ja want wendy had dit nog niet meegemaakt dus hup in de fietstaxi's en rijden maar met die handel..naar het hotel en daar aangekomen ben ik meteen de foto's gaan ophalen .onderweg nog een arsenaal aan fruit gekocht en hup de foto's oppikken..helaas waren deze wat aan de kleine kant en had ik maar 52 foto's van de 72..dit komt doordat ik in mijn dronken toestand allemaal foto's heb genomen en deze zijn dus mislukt...nou eenmaal terug maar eens aan het fruiteten geslagen en gelijk mijn foto's genummerd en beschreven van wat waar is..enz..ook nog wat TV kijken en wat praten over van alles en nog wat en daarna ben ik in bad gegaan ..ja heerlijk is dit..je weet wel een douchbak met heel erg hoge randen..deze vol met warm water en wat badschuim en genieten maar..en dat voor 10,= per dag...na het bad heb ik het met 1 letter verwisseld..namelijk bed...en nu ik toch in dat bed lag ben ik ook maar gaan slapen en zachtjes dag 99 in gedroomd dit is 22-2-2000..ja dat zijn nogal wat tweeen..nadat ik wakker werd ben ik eerst maar eens even een lekkere douche gaan nemen en hierna de tassen inpakken want het was weer eens tijd om ons te gaan verplaatsen naar een andere stad
nou na te hebben betaald en onze backpacks achter gelaten te hebben ben ik met wayne zijn foto's gaan oppikken en daarna voor een e-mailcheck gegaan..ja ik ben nogal e-mailachtig de laatste paar dagen..dit is om te kijken of er al nieuws is van mijn creditcard
na dit te hebben geschreven zijn we eens gaan kijken of er nog iets brunchachtigs te eten viel..brunch is breakfast en lunch...
dat leek wel zo maar al gauw bleek dat we iets verkeerds besteld hadden dus daar zaten we te eten en het hele restaurant maar lachen..dus betalen en rap wat anders zoeken in het food-centre..hier dachten we een noodlesoep te gevonden hebben maar helaas was het een kom met water met wat rotzooi erin dus ook weer niet echt oke..toen maar wat croisants en broodjes..nou daarna was de meeste honger wel weg en konden we weer verder..met de taxi zijn we terug gegaan naar het hotel daar gewacht op mathew en wendy en toen samen met de taxi naar het station om een kaartje te boeken maar helaas waren deze natuurlijk weer eens uitverkocht dus toen maar een trein later..dit betekende dat we een paar uur wat moesten niksen en dus de tassen ook even afgeven en toen de stad in ..na eerst nog een bakkie koffie te hebben gedronken zijn we naar een bank gegaan en heeft mathew geld opgehaald daarna begon de tijd al weer te dringen..net zoals de mensen op het stion die in de rij stonden..
met de taxi waren we hier weer teruggekomen en nadat de tassen weer waren teruggekeerd bij de rechtmatige eigenaars zijn we ook maar tussen die dringende mensen gekropen en hebben we gewacht tot we de trein in konden..om 17.00 zaten we in de trein..na wat walkman luisteren en keer naar het toilet...ja als je staat te pissen boven zo'n gat moiet je uitkijken want anders komt ie onder het treinwiel..
nou 4 uur later waren we in Nanjing een 5 miljoen inwoners telende stad hier konden we met comford het station verlaten want een treinstweardes had ons namelijk een folder laten zien met een hotel en nu konden we met haar mee door een VIP exit in een bus en hup naar het hotel hier hadden we een mooie kamer voor weining geld...inchecken maar en toen de stad in ..daar wat cd's kopen en ik heb er een cassetebandje van U2 gekocht..en 1 cd..deep forrest 3 daarna maar weer eens even bij mr. Kfc kijken en een laat dinee genoten toen op zoek naar het nachtleven ..nou het enige nachtkenmerk dat er was was dat het donker was..maar echte mooie bars konden we niet vinden..en dit was nog wel de foreign studentenstad van china..ja wij hoopten al op cafe's vol met zweedse dames..maar helaas geen prijs..wel kwamen we bij de studentenflat en hier waren een paar bars gevestigd dus daar maar kijken..er speelde hier een bandje live muziek..niet superoke maar toch ook weer niet slecht genoeg om de tent uit te lopen..na wat met een 20 jarige..."13 jaar-look-a-like bedieningsmeisje ''te hebben gepraat werd haar baas boos en moest ze weg bij ons..ja waarom weet ik ook niet want er was geen harses te doen..ik had al lang twee of drie naar huis gestuurd..maar ja wie ben ik ..nou toen zijn wij ook maar gegaan...nog even een snelle internetcheck en toen wegwezen met de taxi terug naar het hotel en hier lekker op bed en met mijn U2 muziek ben ik lekker dag 100 ingeslapen..dat was 23-2-2000 om 10.00 waren we wakker en werd er ook op onze deur geklopt..het was de manager en die zij dat we het hotel verlaten moesten want ze hadden geen vergunning om foreigners toe te laten..nou dus toen maar uitchecken..ja wat voor verguningen ze tegenwoordig wel niet bedenken..nadat we onze rugzakken hadden achtergelaten zijn we eerst maar naar het station gegaan om de tickets naar bijing vast te leggen..in de trein naar nanjing had ik een engelssprekende chinees ontmoet en deze heb ik gevraagd om op te schrijven in het chinees dat we 4 hardsleepers naar bijing moesten hebben op 24-2-2000 in de late trein..dus dat in mijn chineese-woorden-opschrijfboekje op laten schrijven en op het station laten zien..nou er was wel plaats in de trein die op 25 fenb aankwam om 02.00 dit is dus donderdagnacht dus booken die handel..wel; weer fl 75,-..maar ja het duurdt ook weer 16 uurtjes voor we dan ariveren oke toen maar eens een wat vreemd ontbijdje gaan halen dit was wel lekker een soort soep en een bakje met stoomrijst met van alles en nog wat erbij..na dit te hebben gegeten zijn we met een taxi de stad in gegaan
en zijn we naar de foreign studentdormitory gegaan hier konden we een 3 persoonkamer krijgen voor 120 yen..nou toen maar wat verder zoeken maar na lang zoeken konden we niet echt iets goedkoops vinden toen maar even een ijsje haln in de pink lady club en hier hebben we wat plannen doorbesproken hierna zijn we naar het meer gegaan met een taxi en daar wat rondlopen best wel mooi alleen was het er zomers drie keer zo mooi..nou op een gegeven moment kwamen we een vogelpark tegen dus daar ben ik natuurlijk naar binnen gegaan en de andere 3 zijn verder gegaan..ik het vogelpark in en hier wat rondlopen tussen de vogels..ja heerlijk is dit om van de rust te genieten en alle vogels ...TSJEE komt er hier een chinees achter me staan en die zegt..are you from GERMANY...nou die heb ik eerst maar even verteld dat ie rap z'n klep dicht moet houden want anders zal ik hem nog kleiner maken dan dat ie al is...pfff...are you from germany....nu moet het niet gekker worden..als iemand dikzak ofzo zegt of lange..maar..are you from germany...!!! nou dat was dat..helaas deze interuptie nu ik net aan het vertellen was hoe vredig ik me voelde tussen al die vogels..ooievaars,lepelaars..dit is geen soort laars zoals de lieslaars...maar een vogelsoort..ook waren er kiwi's niet die ronde groene vitminbevattende vrucht maar van die soort en met van struisvogels..veel duiven en andere gekluerde vogels..ja wel mooi..
op een gegeven moment was er een papegaai show..hier waren een partij papegaaien wat truukjes aan het uithalen zoals op een fiets rijden en dansen op muziek,..koprollen en meer van deze truukjes hierna nog een paar gieren gezien in een kooi...ja deze keken wat treurig wat ik me goed kan voorstellen met die muziek om je kop..ze draaiden in dit park namelijk keiharde muziek van die chinese jantje smit muziek.,..ja als dit is om de vogels wakker te houden of om de toeristen zo snel mogelijk weer uit het park te jagen..nou toen maar weer naar buiten en daar wachten op WMW weten jullie nog....toen met z'n vieren in de taxi terug nar het hotel daar geprobeerd om het voor elkaar te krijgen dat we nog 1 nacht konden blijven maar dit kon niet..de manager kon wel een ander hotel regelen maar deze optie was te duur..toen maar naar de foreignstudent dormintory daar konden we niet meer z'n vieren in een 3 persoons kamer dus toen maar twee twee persoonskamers..hier snel inchecken en meteen ook maar gaan douchen..dit douchen was ook weer een feest..wayne stond in de douche naast me en ik draaide de warme kraan open en zijne werd koud...nou na een tijdje douchen..onder kookend heet water,...ja ik heb het nog nooit zo warm geahd..onder een douche na een tijdje douchen wou ik de kraan dicht doen maar deze was zo heet dat als je er naar keek kreeg je al blaren op je handen m'n onderbroek was helemaal nat geworden van het spatenbde water dus met mijn onderbroek heb ik de kraan dichtgedraaid maar toen kreeg wayne ineens kokend water over hem heen dus die sprong haast door het plafond heen van pijn...hihihi..gemeen he..ja ik wist het niet dat zijne weer warmer werd..nou na deze douche snel aankleden en voor een dinee want we hadden allemaal honger als een beer dus een pizzeria achtige tent in maar ik heb hier niks italiaans gehad wel een japanse stir fried rice..welke lekker was ook had ik nog een aardappelsalade en een portie french frites..hierna maar weer eens gaan kijken of er al nieuws was van het thuisfront maar helaas...toen ben ik met wayne naar twee barren gegaan en is wendy op bed gegaan en mathew een douche gaan nemen..mathew heeft ons later opgrezocht in een bar en met z'n drieen op stap naar een paar amateurdisco's waar ze vreemde ouwe muziek draaiden en het was er vol chinesen..we hadden al gauw contact met een paar chineesjes maar na wat heen en weer geschrijf met mijn boekje..zijn we verder gegaan en kwamen we in een andere bar terecht..hier ook maar een water gedronken en toen maar met de taxi naar huis gegaan..wyne had een telefoonnummer gekregen van een meisje amerikaans..welke waarschijnlijk een zus was van de boxer butterbean..
en me deed denken aan die amerikaanse die bij mij op bezoek was geweest...nou dit telefoonnummer heb ik gebeld en met die amerikaan heb ik wel een uur zitten te lullen over van alles en nog wat ..toen om 02.00 ben ik maar op bed gegaan..en lekker dag 101 ingeslapen..ja ik droom soims van allerlei maffe dingen..dit is eigenlijk best wel lekker je waant je dan helemaal in die droom soms is het een minder leuke maar als je dan wakker word ben je blij dat het niet echt is..nou om 11.00 werd ik wakker en ben ik maar gaan douchen daarna een kop koffie drinken en de boel gaan inpakken toen om 12.00 uitchecken en onze tassen achterlaten in het hotel..waar ze nu nog steeds zijn toen de stad in op zoek naar een bank want mathew moest geld hebben ik heb toen ook maar wat geld geleend want dan kan ik mijn dollars bewaren voor laos..daarna op zoek naar een plek om te bellen want ik moest namelijk ook mijn vlucht naar india maar eens voor elkaar gaan maken..dus met een taxi naar de china telecom en hiervandaan naar bangkok bellen en mijn vlucht booken op de 24 van maart vlieg ik dan van bangkok naar dhaka(bangladesch) en daarna naar india..DELHI...deze vlieg ik met biman bangladesh airlines...dus begin maar vast te duimen dat ik dit overleef...nou na dit te hebben geregeld zijn we met de taxi naar een of ander mosuleum geweest..nu ben ik helaas de naam van die gast vergeten ..het is een oud chinese held..nou met de taxi erheen en er wat rondkijken er was ook nog net vandaag een groot feest van de international plum festival party..ja waar ze tegenwoordig al niet feesten van houden...nou na wat te hebben rond gekeken zijn we weer afgetaaid en meteen naar hetzelfde restaurant als gisteren gegaan welke goed was..hier weer lekker eten dit keer een fried noodle metr groentes hierna regelrecht naar het internetcafe waar ik nu nog zit te tikken..
nou dit was het wel weer helaas ben ik een beetje moe vandaar mischien ook deze wat saaie 25e editie..
mijn excuses hiervoor...
oke ik heb ook al geen ps's..dit keer....
nou vriendelijke groeten van Radmer