in bed met linda
Door: rasmoes
Blijf op de hoogte en volg radmer
25 December 1999 | Thailand, Bangkok
beste vrienden,kennis,familie en andere bekenden na een weekje uitblazen van de vorige brief zijn mijn vingers weer wat bijgekomen en kan ik weer een briefje tikken hoop ik ..ik zal het proberen in ieder geval.. als eerste zal ik even mededelen dat ik op educatief gebied ook mijn toekomst aan het bewerken ben door een duikcurses te gevolgd te hebben en met goede gevolgen heb ik gister mijn examen afgelegd en ben nu dus OPEN WATER DIVER maar hierover later in deze brief..er zullen wel saaie stukken in deze brief zitten omdat er dagen bij waren dat ik allleen maar aan het leren ben geweest.. nou om niet te lang voorspel te hebben ga ik nu maar beginnen... was gebleven op dag 33 da's 18-12-99 na het internetten van de vorige brief ben ik wat gaan drinken heb een zakje chips gekocht..niet voor een computer maar voor mezelf..toen naar m'n bungalow daar wat lezen en toen zo straardigjes aan in slaap gesukeld..nadat de mieren en andere ongedierte uit was gegeten ik heb namelijk nogal wat ongedierte op mijn kamer en die kruipen wat rond in m'n bed..ach het zijn alleen maar wat rode miertjes,kakkerlakken,kikkers en andere vreemde levende voorwerpen dus valt het ook wel wat mee..nou toen om een uur of 01.00 dus heel erg in het begin van dag 34 werd er op m'n deur geklopt wel wat laat voor sinterklaas maar het bleek LINDA te zijn..ja wie had dat gedacht.. linda is die 30 jarige thaise meid waarover ik jullie in de vorige brief hab verteld..nou dus hup het bed in en toen....-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x........de volgende morgen was ze pleite..wel gek ..maar ja weg is weg eerst alles maar es effe gecheckt maar alle waardevolle spullen waren er nog dus na een douche ben ik maar es het strand op gedoken en gaan zonnebaden dat een tijdje gedaan en toen kwam linda met haar hele hebben en houden..mij weer wakker maken ze ging weg en komt mischien vandaag zaterdag terug...nou OK..dus ik weer verder baden en na gezwommen te hebben ben ik maar wat kaarten aan het schrijven gegaan daarna effe lunchen en toen ..ja toen begon de verveling op te spelen nou dat is natuurlijk helemaal verkeerd ik kan namelijk wel een paar uur aan het strand liggen maar een hele dag is te veel dus verveling..geen kaart-partners enzo..dus een probleem toen heb ik maar besloten om er wat meer bathen tegen aan te flikkeren en ben meteen naar een visschop gegaan en heb er een visdag gekocht voor 85,- en daarna vijf minuten later hup ook maar een duikcurses aan geschaft van 570,- lekker dagje maar geen verveling meer da's het belangerijkste.. dus na een lege beurs ben ik maar meteen aan de studie gegaan met het boek dat ik van de duikcurses had gekregen ik had nog net even tijd om te dineren daarna weer verder studeren en samen met twee deense bungalowbuurmeisjes aan het fluiten geweest ik fluiten vanuit mijn bungalow en zei zingen vanuit hun bungalow zeer gezellig alleen een droge keel krijg je ervan nou na een weer drukke nacht met allerlei insecten. en andere lefende wezens kon ik dan toch een beetje slaap krijgen en werd wakker dus dag 35 om vandaag op visjacht te gaan.. om 7.30 de wekker gezet effe douchen daarna wat ontbijd scoren en toen naar de visschop daar de spullen pakken en met z'n vieren de schipper,de visguide,een engelsman en ik..(=4) naar het bootje en varen maar na heel veel wind waren we er na een lange tocht eindelijk aangekomen het was bijna 13.00 voor ik voor het eerst een hengel beet had ja het was echt een ramp..die visinstructeur was echt een zelfingenomen zak hij zelf had twee hebgels en hield onze hengels ook nog onder controle de livebeat is levend aas ging hij zelf ook vangen kreeg die zak ook nog een haak in z'n klauwen o o wij lachen ...die weerhaak was ook in z'n vinger verdwenen maar hij rukte met een tang de hele handel eruit..uuuhhhggg...heb maar niet teveel gekeken maar het bloede als een gitaar nou die engelse had bier meegenomen dus die zette het op een zuipen na een lunchje en wat water weer verder vissen maar niks hoor om 15.00 zijn we weer verder gegaan dus het enige wat ik gevangen was ,was een kat in de zak..nou ja had wel wat kleine visjes gevangen met een draad met haakjes eraan die je laat zakken en dan komen er sardinesvis aan ..nou ja weer terug met de boot en toen wat langs de rotsen varen maar o jee wat gebeurde er het ror knapte er onderweg dus waren we stuurloos..o oo ..ook dat nog..een zeg maar noodsituatie en wat doet die zak van een visinstructeur..oh than we have a little more fischtime dus meteen de hengels uit.. o o o nou het was ook wel lachen er kwam gelukkig een bootje langs en die heeft de visinstructeur meegenomen en hij kwam na een uur weer terug met een grote boot om ons vervolgens terug te slepen..dus om een uur of 20.00-21.00 waren we terug toch nog een heel avondtuur toen effe een baguette gegeten en aan de studie gegaan en toen op bedje de next day...dag 36 (21-12-99) om 9.00 uit de veren en effe douchen eten en leren leren nee geen leren tassen of jassen maar leren met behulp van boeken.ppfff.. en dan is het vakantie maar ja je moet er wat voorover hebben nou na lunch en weer wat leren ben ik naar de duikshop gegaan o'ja eerst nog wat geld gehaald met de creditkaart en toen naar de duikshop daar een video bekijken en weer verder leren en nog es leren pfff om 19,30 was ik klaar en had met goede gevolgen de eerste drie chapters gedaan toen naar m'n hut en daar douchen en dineren en toen even naar de bar even bijtanken want die droge stof (leerstof) had vocht nodig daarna naar huisje gegaan en om 23.00 bedje in gedoken om naar dag 37 toe te slapen en dat zou een dag met meer actie worden ik zou namelijk gaan duiken vandaag dus vroeg wakker en toen naar de duikshop daar even wat theorie doorlopen en om ong. 13.00 even lunchen en om 14,00 weer naar de duikshop equipment bij elkaar zoeken en toen ja toen duiken maar..eerst naar het strand daar wat oefeningen boven en onder water wel moeilijk die duiktaal en dan in het engels...decent,bcd,squuze,reverse block en allemaal van die ingewikkelde taal maar na een uur of twee duiken en snorkelen had ik het aardig onder controle had gelukkig een hele instructeur voor mezelf...dus da's perfecto gaat het allemaal wat sneller toen om een uur of 17.30 weer thuis en na wat douchen en aankleden en die hele shit..maar es effe dineren en leren een leerdinee dus ... en daar kwam de engelse visser aan dus gezellig effe bebbelen en toen samen even naar de bar daar wat drinken en toen naar de apache bar want hij had een vrouw besteld dus wij daar heen en daar zat ze al een mooie laosenaareze schone (vrouw uit laos) daar wat mee drinken en toen heb ik ze maar alleen gelaten en ben naar huis gegaan daar om een uur of 23.00 in bed gekropen om dag 38 in te slapen 23-12-99 want vandaag zou ik gaan duiken in dieper water in de zee... na douchje en opfrissen effe een croisantje halen en toen naar de duikshop om daar vervolgens met een gropeje van 10 personen te vertrekken naar een mooie buikdoot uuhh duikboot bedoel ik te gaan en met deze boot gingen we de zee op naar een eilandje waar ze de film van leonardo di caprio gemaakt hebben the BEACH genaamd deze film zal straks wel es in primiere komen nou dat strand daar gingen we dus duiken om een uur of 11.00 te water samen met steve mijn duikinstructeur eerts wat oefeningen doen en daarna vrij duiken we zagen nog een schildpad...niet een pad zoals een tuinpad of bospad,grindpad maar een levende turtle bedoel ik.. na een klein uurtje weer omhoog en naar de boot even lunchen een veel te pittig gerecht had ik gekozen want de vlammen vlogen me de strot uit maar ja een banaantje deed de zaak verkoelen toen de boot naar een andere plaats varen en hier weer een duik maken eerst wat oefeningen en toen weer duiken naar ong 12 meter hier zagen we een leppard shark..of leopardshark zoiets noemde hij het maar die haai sliep..dus ongevaarlijk toen na 45 min weer naar boven en naar de boot wachten op de andere duikers en toen naar het eiland terug daar de apperatuur wassen met zoet water en toen naar m'n hutje o'ja bijna vergeten ik heb ook nog een zwemtest moeten doen van 50 meter en 10 minuten watertrappelen ..nou in m'n bungalowtje even douchen vervrissen tandjes poetsen en de hele zooi en toen wat eten en daarna weer leren leren en nog es leren en om 20.00 op bed ..om weer naar een nieuwe dag te gaan namelijk dag 39 (24-12-99)deze ochtend vroeg op om 07.00 opfrissen en toen naar de duikshop om een strandduik te maken en weer wat oefeningen doen loodgorder vervangen onder water,buddy breathing en meer van dit soort dingen na deze oefeningen naar de boot die al klaar lag zwemmen en toen meteen naar de duikstek varen om hier eerts weer wat oefeningen te doen en daarna even m'n fles verwisselen en met een instructrieze en een edvanced leerling mee duiken naar 20 meter dit is eigenlijk illegaal voor mij want ik mag maar 18 meter maar ja ik vind het oke..hele mooie duik gemaakt duizenden vissen onverstelbaar wat daar rond zwemt grote kleine alle kleuren en vormaten echt perfect nou na 45 min. weer naar boven en daar op de boot lunchen en naar een andere stek varen daar weer duiken wat oefeningen doen en toen de boot op fles verwisselen en weer met die andere twee mee om te duiken heel mooie duik weer alleen nu tot een diepte van 13 meter daar vond ik nog een masker en snorkel ..en zag weer veel vis n ong. 45 minuten weer terug naar de boot en toen naar de duikshop terug daar wat formulieren invullen en een examen doen 3 foutjes van de 50 da's ok dacht ik zo en dat was ook zo dus kreeg ik mijn diploma en duikaart en het was al 20.00 dus snel naar huis en daar douchen net in de kleren en lekker dineren ..wel alleen maar dat duurde niet lang ik werd uitgenodigd bij een groep duikinstructeurs en instructriezes van een andere duik shop OEI...mar oke was heel gezellig heb spare ribs gehad en sate vooraf daarna een ijsje..was super oke toen wat barretjes bezoeken en tot diep in de nacht wat heen en weer kroegetochten..was in een bar genaamd TIN TIN en daar hongen balonnen aan de plafond om 12.00 uur werd het zijn gegeven get the baloons ..ik was een van de weinigen die net bij het plafond kon dus plukken maar er zaten kaartjes in met free whiskey free beer enz. dus heb ik ze weggeven aan wat meiden die er niet bij konden nou toen naar wat andere kroegjes en om een uur of 2 3 op bedje om dag 40 vandaag dus in te gaan het is vandaag 25-12-99 en volgens mij is dat kerst of zit ik mis..nou dus vanavond maar weer wat lekker eten maar eerst de dag nog even snel doornemen geen duiken vandaag dus lekker uitslepen en even aan het strand bijbruinen daarna de hut even reorganizeren de rotzooi eruit en effe lunchsje halen daar ontmoete ik een nederlander dus even een babbeltje hij reist rond voor een reisburo..lekkere job... nou en nu zit ik hier te tikken op een computertje.. dus de volgende brief horen jullie wel wat er verder gebeurd... geen researches dit keer..want jullie zullen nog wel ziek zijn van het vorige research..dat lijstje wat ik elke keer mee moet slepen... nou ik zal in ieder geval maar iedereen een prettige kerstdag(en) toewensen en een gelukkig nieuwjaar weet niet als de volgende brief voor of na oud en nieuw komt dus vandaar nu alvast maar een goed 2000 nog even een duikmopje..velen zullen hem wel kennen...: waarom vallen die duikers in die rubberboten altijd achterover het water in...????? ant..achterstevoren lezen: toob ed ni ez nellav, nellavrevoroov ez sla tnaw ja nog moeilijk ook om het antwoord uit te pluizen.. nou het allerbeste daar en maak er wat moois van geen grappen zoals 2000 tequila drinken of zo..om 2000 in te vieren.. voorzichtig met vuurwerk en mischien kan ik er ook van genieten.. ben lekker wel eerder in 2000 hihihi..dus zal om 06.00 1 januarie aan jullie denken...is eigenlijk ook wat..word 2000 ingezegend in nederland en lig ik denk ik te slapen....o o o o..nou dat zal wat zijn voor de rest van m'n leven ..wat heb jij met de ,ilenium gedaan..? uuuhhh SLAPEN...maar ja ieder z'n eigen.. nogmaals veel groeten vanaf dit zonnige eiland..nou ja het is vandaag MAAR 26 graden...nou nu echt HOOOOOOIIIIIIIII..!!!!!!!! alvast een kus ,twee of drie voor de jaarwisseling.. mischien is het beter dat ik ze van iedereen te goed hou oke..