Thai ladies parade + Invetarislijst van mij
Door: rasmoes
Blijf op de hoogte en volg radmer
18 December 1999 | Thailand, Bangkok
beste kennis,familie,vrienden,colega's en andere contacten.. daar was ik al weer met een briefje uit thailand..ik ben ondertussen verhuist naar een eilandje zoals jullie bovenin kunnen lezen en hier ga ik me voor 16 daagjes zetelen om darna vervolgens per 2 januarie naar bangkok af te reizen ..nou wat wel klote is dat alles hier veel en veel duurder is..bijv. internet 3X bungalow(slaaplaats) 7X maar ja het hoeft ook niet altijd voor een prikkie.. om maar niet een te lang intro te houden want wie weet als ik te lang typ verdwijnt m'n schrijflust en rammel ik het laatste eindje van m'n brief af en dat moet niet want het moet een mooi verhaal worden dat ik er later zelf ook met genot in kan teruglezen en me dan weer in deze vakantie kan wanen by the way over weer gesproken ..het regent hier ook een beetje..was eigenlijk als sneeuw bedoeld maar is halverwege gesmolten vandaar nu die reegn..nou om mar van hek te steken..daar gaat ie.. day 28 daar was ik gebleven effe spieken hoor o'ja toen ik de laatste brief heb geschreven ben ik naar gusethousse gegaan daar effe douchen en verkleden en even wat winkelen..ik had de pijpen van m'n survivalbroek er even aan gezt en dat was geen gezicht want deze waren veel lichter dan het bovenstuk ..en nee ...het waren niet de pijpen van die andere broek hoor..maar dat was gekomen door siberut daar zijn die broeken zo smerig geworden dat dit nu het resultaat is..nou ja pech hoor ik dacht er eerst nog aan om een maffe pet te kopen zodat ze daar naar gingen kijken en dan die broek niet zagen maar dat zou ook weer te gek voor woorden zijn vandaar dan zo maar..in ieder geval na wat gewinkeld te hebben een map van thailand gekocht map = landkaart...weer terug en effe wat eten in het europacafe een scandinavisch cafe..daarna ben ik al vrij vroeg op bed gegaan ong. 20.00 en werd pas om 10.oo wakker dus dag 29 (14-12-99) na douchen en de rest van die standaardprocedures ben ik even een waterdicht beursje gaan kopen je weet wel zo'n kokertje dat je om je nek kan doen..toen even ontbijten en toen met een boottaxi naar railey beach dat ongeveer een kwartiertje verderop lag..heel mooi daar mooie blau water en hooge bergen mooi zand heel fijn..in twee opzichten bedoel ik dat fijn..fijn zand en fijn om te zijn..nou daar m'n lakendje spreiden tussen de andere bergen..je weet wel twee naast elkaar.met van die puntjes erop...als ze aan de kleine kant zijn worden ze ook wel pannekoektenten genoemd..daar wat bruineren en toen om een uur of 5 pm weer terug met een taxiboot..daar even internetten om wat info te zoeken..over vliegreizen enz.. en toen naar m'n slaaphutje en daarna was het ook al weer tijd voor een dineetje ik weet niet wat ik bestelde om dat het zo'n apparte naam had maar ik kreeg voor de zoveelste keer de hele bende weer tegelijk geserveerd de soep en de krab...menu..over krab gesproken ik zat daar ook een beetje krab want ik kon m'n voeten bijna niet kwijt..nou toch maar snel beginnen en alles met genot opgegeten daarna ben ik op stap gegaan en aangezien het al vrij laat was ben ik maar de eerste de beste tent ingestapt die open was daar waren ze een soort van show aan het opvoeren elke keer treede er een ander thais meisje op..ik zat met verwondering te kijken en toen kwam er een waarschijnlijk rijke man naar me toe nwant hij had/was minder arm..had namelijk maar een arm..hij zij..''you look like a fisch out of the sea'' en begon me uit te leggen wat de bedoeling was..er waren dus zo'n 35 best wel schaars gekleede dames..en als ze aan het optreden waren kon je een bloemenkransje kopen varierend van 100 tot 1000 bath..deze werd dan omgedaan en nadat ze klaar was ging ze bij jou aan tafel zitten om een praatje te maken..nou best intresant alleen de meeste meisjes konden geen woord engels natuurlijk nou eerst wat de kat uit de boom kijken en om 01.00 gingen ze allemaal het podium op en dansen.dan kon je weer kransjes kopen en daarna kwamen ze dan bij jou aan tafel..en als je dan geluk had gingen ze ook nog met je mee na sluitingstijd..nou voor dat ik mijn bloemetje wilde bestellen was het te laat want de dans was afgelopen en gingen ze naar hun tafel..dus toen ben ik maar naar huis gegaan..alleen...snik snik..daar aangekomen ongeveer een uur of twee op bed om vervolgens dag 30(15 dec )weer wakker te worden en wel om 10.00 uur effe te standaardprocedures en toen even ontbijten weer winkelen want er was geen spiegel .dus even een spiegeltje gekocht en conditioner..dat was wat ik daar in m'n beste engels cream spowling..maar nee hoor niet snappen..nou op het laatst zag ik een tube conditioner staan dat moet het bijna wel wezen..ook nog kaarten(map)landkaarten van vietnam,myanmar(burma) en laos,cambodia gekocht + zonnebrand factor 4 want ik had nu alleen 12 da's voor skien..en dat doe ik niet..nou daarna naar het strand met een boottaxi daar lag ik nog geen uur of begon het me daar te regenen dus snel een tent in duiken daar bij een australier aangeschoven en samen gelunchd hij was engelkse leraar in thailand..toen ben ik maar om een uur of 15.00 terug gegaan en teon wat niksen en om 17.00 effe scheren en douchen haar in de pronk was nu weer wat zachter want het leek wel pick-up touw..voor mensen die niet weten wat dit is het is de touwsoort waarmee ze pakken hooi vastbinden..(heb ook contacten in de steden enz. vandaar beste friezen die het wel weten deze uitleg)(en beste stadmensen die niet wisten wat het was even de uitleg over de uitlegt dat ik het jullie vertelde want anders denkenen die frieze dat ik gek ben omdat ik wel weet dat zij wel weten wat pick up touw is...PFFffff...oh)nou maar snel weer verder toen de kamer nog even betaald een ticket gekocht naar phi phi en toen even italiaans dineren..daarna wat rondkijken en naar een kareoke bar dat was verschrikkelijk die thaiezen aan het zingen na een jus de range van 3,5 piek snel weer weg..naar een andere bar daar zat ik alleen en kwam er een mooie thaise bij me die heete pam..nou een bakkie koffie besteld en toen kon ik naar boven om voor 100 bath per uur met een meisje te praten..nou daar moest ik maar een grap van hebben eerst schrok ik me rot want er kwam een straveliet..uuhh travestiet een ladyboy bij me..maar gelukkig was dat alleen maar om even uitleg te geven van de gang van zaken daarna kwam er een echt meisje bij me..20 jaar en geen woord engels natuurlijk ze kreeg een standaarddrankje 100 bath en ik ben na een kwartiertje er weer van door gegaan hup weer 240 bath..nou ja geld moet rollen toen maar weer naar die grote bar met al dioe dames..om 23.00 gingen ze weer op het podium en kocht ik bloemen 2 stuks (200 bath) en kwam er een moie thaise bij me maar er volgenden al snel meer een stuk of drie vonden het ook wel intresant en hebben de hele avond bij me gezten..voor noppes..wat eten en drinken..en ze wouden meer maar ook meer geld daar hou ik niet van dus ben er stiekum tussen uitgeknepen na betaald te hebben 400 bath..dus dat viel mee..toen naar bedje en dat was een ramp.allemachtig wat een klote buurman had ik..begon daar te douchen rachelen en boeren tot wel 4 uur in de nacht..nou na eindelijk de slaap te pakken te hebben gekregen ben ik doorgeslpen tot 10,00 o ja bijna vergeten gisteren ben ik ook nog bij een man in huis gelopen hij had de buitenkant zo appart opgeschilderd dus ik dacht dat het een cafe was sta ik daar bij die vent in huis..nou lachen natuurlijk.. nou in ieder geval was het vandaag weer een andere dag namelijk dag 31 16-12-99 even geontbijd en daarna wat lezen in m'n engelse lonely planet..toen maar weer es effe internetten ..want ik ver eelde me en wou niet naar het strand was de laatste dag in krabi..dus.,.even lunchen en toen kwam er een kerel met een hangmat van 350 bath bij me maar ik had zo'n ding neit echt nodig dus hij wrerd steeds goekoper toen heb ik hem toch maar gekocht voor 90 bath..wat rondlopen daarna en een ijsje halen en toen even kijken voor dobbelstenen maar die kosten 3,- per stuk..nou da's net wat te gek..dus maar weer verder toen weer terug naar het hotel en een lijst maken van wat ik allemaal bij me heb..en alles gelijk ook goed inpakken daarna naar een restaurantje even dineren en daarna vroeg op bed om vervolgens de dag nr. 32 in te gaan s'morgens de wekker gezet..o ja bijna vergetn een van de afgelopen dagen heb ik ook nog even naar huis gebeld..nou na een klein ontbijtje naar de boot vertrokken en na 2 uur varen was iik op phi phi daar was het mooi superhelder water en duizenden gekleurde vissen toen op jaacht naar een bungalowtje en dat was niet niks na een uurtje had ik er eentje voor 350 bath..nou dat was de goedkoopste dus moest maar toen even te boodschappen ansichtkaarten,ontbijd halen 6 flessen water en toen rondkijken in de omgeving de stranden enzo....daar even gelunchd en toen terug naar m'n bungalowtje daar even naar het strand zonnebaden en toen ongeveer een uur gezwommen daarna douchen en wat beter aankleden m'n beste outfit aan haar in pronk en op jacht.. naar een visrestaurant lekker gegeten squid and tuna nou wat het si weet ik niet maar was wel lekker..daarna wat in verschillende barretjes kijken en uiteindelijk in een scandinavusche bar beland daar wat gedronken gekaart alleeen en toen zag ik een lekkere meid..van afstand dan ze keek wat ik keek wat en ben weggegaan ze keek me na en ik weer terug nog es langslopen voor controle toen weer de bar in en wat drinken bestellen en toen weer kijken toen wuifde ze..dus wist ik het zeker ik een biertje kopen voor haar en er op af leek heel mooi van afstand..maar toen ik vroeg waar ze vandaan kwam kwam ze uit thailand nou ja pech ze vroeg me te dans dus ik wat dansen in de SIES-styl..heupdraaimethode..nou na nog wat babbelen wou ze na het strand..uhhh...dat al na 30 minuten..nou ja ik zei bezt your party..daarna naar mijn bungalow maar dat vond ze niks...zaten namelijk kikkers in het toiletr en mieren hier en daar ook kakkerlakken overal en nergens mij best zolang er geen slangen zitten vind ik het oke..maar toen naar haar bungalow..een veel mooiere en duurdere..wat er daar gebeurd is ..dat hou ik onder twee ogen..wel kan ik vertellen dat het save gebeurd is..had ze ook nog tatoes op haar borsten ''i love you''mikey..nou ja wat te hek..en toen we in de kerk waren riep ze steeds van mickey..nou ja pech hoor na het zingen ben ik gaan slapen en s'morgens vertrokken want ik kon niet slapen ..wat wil je als ze als een tijger om je heen ligt nou dus naar m'n eiegn bungalow en daar op bedje gegaan ik had beloofd weer te koemn want dat wou ze graag ..maar kon toen ik om 13.00 wakker werd haar bungalow niet vinden..nou toen weer terug en verder slapen..ja ik was behoorlijk afgepeigerd o schit bijna vergeten te zeggen dat ik al weer een tijdje in dag 33 zit..om een uur of 17.00 een broodje gegeten maar alles zat onder de mieren toen even douchen en naar de tow.. daar wat dineren en nu zit ik hier te schrijven.. dus dat was het wel voor nu.. dan wou ik nu toch even m'n research kwijt en dat is deze keer wat een wereldreiziger van mijn formaat bij zich heeft daar komt ie..: eerst de keding..
2 witte drie zwaantjes t-shirts
1 plastic zak met daarin 4 meter onderbroek van boomschors
1 beschermzak voor grote backpack
4 onderbroeken oustanding blue jeans' clothing
4 handoeken
2 washandjes ..had er nog meer in begin van deze lijst..
1 zakdoek rood(nog een)
2 kleine dobbertjes
1 zakje met vishaakjes
1 zakje met lood
1 bagagelabel van klm
1 mininaaisetje draad garen enz.
1 koortje van rugzak
1 landkaart van malijsie
2 lege fotohoesjes met 100 dollar en kopie paspoort + bel.tel.nummers
2 kopies internationaal rijbewijs
2 kopies gele paspoort
1 anwb thailand infowijzer
1 anwb afrika infowijzer
1 landkaart myanamr (burma)
1 landkaart vietnam,cambodja en laos
48 luchtpost enveloppen
1 nederlands engels woordenboek
1 a4 formaat 100 vel gelineerd schrijfblok 1 reisdagboek met info en verhalen van bekenden,familie enz.
1 kramer taalgids spanisch
1 flesje sunsilk shampoo
1 tube sunscreen
1 flesje hairconditioner
1 borstelkam
en dan de reisaphotheek... nou wat daar allemal in zit vertel ik niet want ik heb lamme klauwen.. dus stop direct.. prettige kerstdagen en gelukkig nieuwjaar.. groeten radmer