pariname, surimaribo uhh paramaribo,suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van radmer kuipers - WaarBenJij.nu pariname, surimaribo uhh paramaribo,suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van radmer kuipers - WaarBenJij.nu

pariname, surimaribo uhh paramaribo,suriname

Door: rasmoes

Blijf op de hoogte en volg radmer

14 November 2005 | Suriname, Paramaribo

dag beste medstrijders en stoeptegelbewandelaars,
ja vanuit een bloedje heet paramaribo doe ik jullie weer ff een verslagje van de afgelopen dagen tsja die begonnen na een vroege morgen van weinig slaap vanwege een vreemd iemand die op de deur klopte in mijn hotel in georgetown.. ja aangezien het nog wat vroeg voor sinterklaas was en er daar alleen maar zwarte pieten liepen weet ik niet wie het geweest is maar goed. nou om meteen een voorproefje te krijgen van de surinaamse gemeenschap ben ik naar de ambasade gegaan waar ik om 08:00 mijn visum kon ophalen en ja hoor typisch surinaams kwam de eerste amtenaar pas om 09:00 aankakken.. tsja.. dat beloofd wat straks. ik vond het al vreemd dat er een dikke witte lijn over het amabasaderterein liep maar dat was om te voorkomen dat de mensen die te laat kwamen en die te vroeg weg gingen niet op elkaar botsten... nou als een gek met een taxi naar het hotel terug en daarvandaan naar het busstation.. tsja busstation.. ik kwam aan en meteen werdt mijn backpack uit de auto gejat en in een busje gedrukt.. ja ik ben maar gevolgd en zo zat ik in een naar urine stinkend busje vol negers en de politie reed niet eens ... maar goed keiharde reaggea mambo muziek erop en ff later rijden met dat ding alsof we bezig waren met een formule 1 race zo ging die chauf tekeer ja na een paar uur rijden kwamen we aan bij een veerpontje daar de bus uit en met de pont over ja mijn tas werdt gedragen door iemand die mij aan de overkant in zijn busje wou hebben.. nou na een uurtje wachten en doen eindelijk de andere kant bereikt waarvandaan weer een busje gepakt.. ja het was al bijna 1400 en ik zou het toch niet meer gaan halen dus maar besloten om me te laten droppen bij een hotel.. nou wou die eikel van een chauf 2000 guyanese dollar hebben.. ja en de rit koste 600 dus kon ie mooi de boom in.. heb hem 600 gegeven en nog 40 extra voor het tasdragen ( 225 is 1 euro ) nou toen effe ergens wat gegeten ( indiase curry masala ) en daarna op naar een barber.. ja da's kapper in het engels nou hier heb ik me laten scheren en wat aan de praat geraakt met de local kapper.. daarna wat gaan internetten om de vorige brief op papier te zetten en toen wat gaan eten bij de locale chinees die niet werdt aangeraden door mijn reisgids.. ja toch gedaan en niks mis mee met die gast.. nou daarna maar op bedje gedoken en zo tegen een uur of 01:00 kreeg ik me toch een dorst ja ben maar naar buiten gegaan en de straat over gelopen naar een locaal cafeetje waar ik een fles water heb gehaald.. nou snel weer terug en weer op bed.. ja de volgende morgen ben ik gaan lopen naar de veerdienstplaats.. ja dacht dat het dichtbij was maar dat viel een kilometer of 10 tegen.. dus met een busje.. ja die wou 2000 hebben.. ja dikke..**** nou uitgestapt en weer verder gelopen tot ik uiteindelijk 1 had voor 400 die heb me daar afgezet en daar wachten tot de kaartverkoop open ging.. ja had nog 1945 guyanese dollar en de ferry koste 2000... problemen dus.. nou maar 1 us erbij gedaan en 1800 guy $ en toen was dat ook weer klaar.. ineens een dikke knal.. ja kwam een brommer aangescheurd zonder remmen en die veegde daar met een vaart tegen de muur aan.. allemaal bloed etc. nou de desbetrefende neger leefde nog gelukkig en zo viel het allemaal weer mee.. nou toen de paspoorten stempelen etc etc en zo kwam er een nederlandse jongen bij me zitten die 7 jaar in suriname werkte bij het gereformeerde interkerkelijke geloofige heilige henkie instituut voor jongeren of zoiets.. nou ja iets van de kerk voor jongeren nou hij heeft me goed geholpen met allerlei info en zo konden we ff later de pont op om vervolgens daarna weer in te checken in suriname en daarna met een bus 4 uur rijden naar paramaribo.. ja toen ik het kruispunt overvloog kreeg ik een novemberkever in mijn oog.. uhh niet helemaal in mijn oog maar eerst tegen mijn hand toen via mijn hoofd in mij t-shirt waar die novemberkever ( meikever look-a-like insect) bewusteloos lag om mij vervolgens een uur later ineens keihard te steken.. ja schrok met de rambam.. dat beest mijn shirt uit en de vrouw naast me ook nog gebeten.. ja deed erg pijn maar ging snel weer over.. nou in paramaribo aangekomen gingen we met de bus alle 32 man thuisbrenbgen en ik was als 16 aan de beurt.. ja bij het hotel aangeklopt waar ik maar voor 1 dag terecht kon.. nou toen dat maar gedaan en na te hebben gedoucht ben ik wat gaan eten bij don julio ja een restaurantje hier een 3 gangen menu naar binnen gekiept.. had de rest van de dag niks gegeten nl. en ook een paar PARBO biertjes naar binnen een soort van amstelbier niet te zuipen dus nou na nog een koffie en een baileys heb ik het nederlands elftal nog zien spelen.. nou ja spelen.. het leek nergens op tegen die spagettievreters maar goed... daarna de rekening gevraagd.. ja allemachtig iets van 40 euro... maar goed daarna op stap ja dat was ook niet al te goedkoop maar wel gezellig.. zo ben ik nog in club touche geweest en daar een aantal baco's cola light gedronken.. ja al met al deze dag mooi wat armer geworden maar wel om 04:32 thuis om een paar uur te slapen.. ja de volgende morgen om 11:00 moest ik weg zijn dus met mijn rugzakje op pad naar een vrouw die een appartemnetje te huur had daar aangekomen had ik geluk en kon ik de kamer krijgen ja met airco ( die doet het, alleen maakt lawaai als een koelkast die op een bakplaat terecht komt nadat ie van 234m hoog is gegooid ) nou ook een koelkast, warme douche, koude douche, wc, wc papier, deur,bed, handoeken, lampen, ramen, kussens,tv, afstandbedienind, meer dan 5 kanalen, nachtkastje , etc etc etc... tsja en heb dan vanmorgen ook meteen de beste nacht gehad sinds dat ik van huis ben.. maar goed effe later even mijn moeder gemaild om te zeggen dat mijn telnummer in de kamer
*597 - 426150 is kamer 2. daarna mijn backpack opgehaald en hier en daar wat gegeten en gedronken en rondgelopen.. ja ook nog een tukkie gedaan en in de avond op pad gegaan weer op stap.. was stuk rustiger dan de zaterdag en ook iets goedkoper.. nou gisteren op bed gegaan na het stappen en vanmorgen om 11:00 pas wakker tsja en nu zit ik hier te tikken.. ja aangezien mijn maat en collega van de drie zwaantjes MARTIN v/d VEEN samen een aantal goedlopende bedrijfjes hebben ben ik nu aan het rondkijken of we hier handel kunnen doen.. zo zijn we van plan een groothandel in ruitenontdooimiddel op te zetten hier en ook is er al een idee om een zonnebankverhuurbedrijf te beginnen in de binnenlanden van suriname.. verder een groothandel in werkschoenen en een ijskrabber-productie fabriek op te starten.. ja dit alles onder naam van VEENKUIP bv. heeft u vertrouwen in deze goedlopende ideen dan kunt u mee-participeren wij staan geregistreerd bij de huiskamer van miskoophandel onder nummer 69 69.
nou goed zal vandaag eens even op onderzoek uit om mijn foto's te laten scannen en te plaatsen en ook om te kijken wat het postkantoor hier doet met kerstkaarten.. verder mischien nog wat musea bezoeken etc. etc. nou zou zeggen de groeten allemaal en tot de volgende nieuwsbrief.
afz. radmer kuipers

er volgen meer maar heb momenteel maar plaats voor 10
    gr. rasmoes

• 15 November 2005 - 19:34

Arie:

Mooie foto's, Ras. Trouwens je maakt weer een superreis. Doe je voorzichtig met al die surinaamse big mamma's....
    Groeten Arie

• 15 November 2005 - 20:58

Demelza:

Jeetje Mina zeg!! Je bent ook wel overal geweest hé!! Haha.. Tof!!! Super!!
    Ja in dat hotel ga ik werken, niet verkeerd hé!;)

• 18 November 2005 - 07:27

Jan Heida:

de sex in suriname is die net als hier...? Voor de rest gaat het dus goed met je. Blijf de stamtafeltocht bestuderen, de foto's staan er echt op..! Groetjes
    Jan uit een langweer met veel regen en zo

• 18 November 2005 - 16:46

Rasmoes:

wel gloeiende.... uhmmm... blijf ik hier 1 dag extra in paramaribo om de foto's te plaatsen op de site ( nu max. 300) is degene die scannen mag niet aanwezig!!! nu kan het dus nog niet.. hoop dat ie zo komt. gr. rasmoes

• 18 November 2005 - 20:34

Radmer:

Heb je mail gelezen we wachten op de foto,s pas goed op jezelf
    Groetjes van ons Catharinus en Anneke