tempo erin - Reisverslag uit Macapá, Brazilië van radmer kuipers - WaarBenJij.nu tempo erin - Reisverslag uit Macapá, Brazilië van radmer kuipers - WaarBenJij.nu

tempo erin

Door: rasmoes

Blijf op de hoogte en volg radmer

21 November 2005 | Brazilië, Macapá

dag beste japanse-springstruisvogels en andere mensen,
Nou ben weer helemaal op het schik.. en ondertussen in brazilie terug beland ja frans guyana.. uhhh dit is niet een zanger net zoals frans bauer en ook geen houtkoerier
zoals frans molenaar maar een land in zuid-amerika wat van de fransen is.. ja en die fransen daar heb ik het al niet zo op en daar hebben ze het niet beter van gemaakt sinds ik in frans guyana ben geweest. tsja wat een @#%%¨&* daar zeg... tsjonge jonge een busje van 2 uur rijden 40 eurie!! nou zal effe verder met waar ik ergens was gebleven in mijn vorige verhaaltje en dat was in suriname.. nou na de kerstkaartenperiode ja by the way laat even weten of ze zijn aangekomen.. dan kan ik opgelucht verder.. zo heb ik namelijk al eens vanuit oostenrijk een partij kaarten gestuurd kwam ik bij toeval op het postkantoor een week later zie ik daar die kaarten van mij liggen op een stappeltje.. zaten er niet genoeg postzegels op.. ja geluk dat ik ze zag en kon bijplakken anders hadden ze er in 2067 nog gelegen namelijk. maar goed dus ff reageren als ze er zijn ( 1 is genoeg dan zal de rest er ook wel zijn )
maar goed na de kerstkaartenperiode was het donderdag en heb ik de foto´s laten ontwikkelen ja 12 eurie per rol dus weer lekker goedkoop.. hadden het hier beter ontwikkelingslanden kunnen heten.. nou na de dagelijkse taferelen zoals op stap en uit eten ben ik de volgende dag eens even gaan kijken of ik een taxi-collectief kon regelen naar de grens met frans guyana.. dat gedaan en zo met een surinamer afgesproken dat ie me 06:00 op zou halen... nou ja iets met een surinamer afspreken???? dat loopt natuurlijk nooit goed af.. maar goed daarna naar het internetcafe om de foto´s te scannen.. tsja was meneer scan er niet dus kon ik nog niks.. zo kwam ie even later gelukkig en kon ik de boel scannen en plaatsen.. nou daarna was het al weer een uurtje of 18:00 dus effe wat bikken en daarna nog wat drinken en toen terug om mijn tas in te pakken etc. ja ondertussen weer een heel verhaal met caroline de huurbaas en tevens lerares op een school.. tsja daar raak je nooit meer van af zo kan die praten.. maar goed de volgende dag zou ik weg.. ja aankomnde vrijdag 25 november is het feest want dan zijn we 30 jaar van suriname af en dat wordt daar toch gevierd.. de hele stad wordt opgeknapt etc. tsja zelfs minister bakt-ellende alias harrie potter komt zelfs naar suriname.. maar goed zo was de tas ff later al ingepakt en daarna op bed om nog een beetje te slapen en de volgende morgen om 05:30 van bed.. ja douche en dat soort ochtend-dingen en daarna wachten en wachten tsja zoals ik al zei.. dat loopt op ellende uit.. nou zo was het ook geen auto te bekennen even later stopte er een javuit uhh javaan en die wou me wel naar het station brengen a 5 srd nou dat gedaan en daar werdt ik belaagd door mensen die graag hebben wouden dat ik bij hun in de auto stapte.. nou maar iemand uitgekozen en even wachten tot er meer waren.. ja een vrouw met een KONT!!!!! daar hadden er ook 3 uit gekund.. maar goed die en haar groentewinkel bestaande uit 237 watermeloenen, prij, en weet ik wat nog meer werdt in de auto gestauwd en rijden met die bak.. ja na zo´n 2 uurtjes kwamen we in albina aan waar ik mijn paspoort heb gestempeld.. nou daarna met een veerboot vol braziliaanse muziekanten op naar frans guyana.. tsja de brazilianen waren met een busje alleen bleef dat haken toen ie de ferry op reed.. dus alles uit de bus en zonder bus naar frans guyana.. daar snel van de ferry af en mijn paspoort stempelen.. tsja van het langzaam-nederlands ( surinaams ) naar het frans.. waar ik geen klap van verstond nou stempel in het paspoort en ze zijden iets van ooievaar toen ik weg riep.. ik terugroepen van ach bengaalse strontmug.. maar achteraf bleek ooievaar tot ziens te betekenen. nou toen naar het postkantoor daar stond een rij te wachten en die haalden daar allemaal grof geld weg.. ja een stapel hondertjes liep iedereen daar mee in de ronte.. nou ik had al ff gepint bij een andere bank want wist dat het een paar dure dagen gingen worden.. nou na een uur wachten eindelijk postzegels gekocht.. allemachtig ineens een klap hier... donderd zo de glazen deur van het internetcafe eruit!!!! schrik me 3 keer rot.. oei weer een knal... nu is ie stuk en ligt in 2465799168 stukjes schat ik zo.
nou goed zal snel verder voor het hele internetcafe instort en ik hier dan nog zit.. nou goed na de postzegels kwam ik een franse man tegen die een beetje engels kon en die heb me bij een internetcafe afgezet.. tsja wat daar gebeurde stond in de vorige brief.. tsjonge jonge je betaald je scheel daar voor een uur internet en de fransen zouden de fransen niet zijn als ze niet hun eigen geimporteerde franse toetsenborden daar zouden hebben tsja anders als de rest van de wereld... nou ik kon er helemaal niks mee en na een half uur had ik net de puntknop gevonden dus daar werdt ik helemaal gek en dacht bekijk het ook maar.. wegwezen.. ja was zo pissed off dat ik niet eens meer naar de gevangenis van pappion ben geweest maar regelrecht een busje naar cayenne heb genomen van 35 euro... 275km nou met zijn allen in die bus 8 man en op naar cayenne... daar zou ik me laten afzetten bij een hotel maar de man vertikte het.. ja er waren ook een paar brazilianen en die moesten naar st.georges... dus er stond een busje daar.. nou heb me herdacht en ben met ze meegegaan... ja weer 40 betaald en op naar st.georges de oiapique nou als een gek snel kaartjes schrijven want dat doe ik uit elk land en vervolgens in een rijdende bus de adressen er op zetten.. ja denk dat ze nu in china aankomen.. maar goed zo gepiept en verder rijden.. ja ben zo hier en daar wel eens een B.A.BARRACUS ( a-team ) lookalike tegengekomen maar deze leek zo echt dat ie de echte wel eens kon zijn.. we reden tenslotte ook nog in een bus.. eine weize mit ramen!!! ( frans teeuwen ) nou een van de brazilianen werdt wat ziek en zat daar met een plasticzak klaar om gevuld te worden.. ff later een gendarmerie controle.. ja twee homo agenten.. pfff.. korte broekjes kale kop .. nou alsof ze ... maar goed we werden daar geKONTroleert en bij mij was alles in orde.. de brazilanen hadden wat troubles dus die duurden wat langer.. nou uiteindelijk verder en na een tijdje kwamen we aan in st.georges de oiapique waar iki meteen de kaartjes heb gepost.. tsja een gat in de muur van het postkantoor.. als dat maar goed gaat komen.. nou daarna mijn paspoort uitgestempeld en vervolgens met een bootje de rivier over om in oiapique aan te komen een grensplaatsje van brazilie.. nou hier eerst naar de federal police wat een takke-end lopen was.. ja ondertussen 20:00 en donker dus.. ja een stempel gehaald en ondertussen een pastoor ontmoet die me wel wou helpen.. hij zij als je klaar bent dan kom je maar in de kerk.. uhmm... nou toen ik klaar was met stempelen naar die kerk en vervolgens met de pastoor mee om een hotel te zoeken.. ja hij zij dat het hier zeer gewelddadig is met pistolen etc. vanwege goudzoekers en drugstraffic.. nou goed risico van het reizen.. nou na een duur hotel te hebben gevonden.. tsja was nu toch al een dure dag... toen naar een churasco zo´n bbq restaurant waar je onbeperkt vlees kunt eten.. nou had de hele dag nog niks gegeten dus effe flink tekeer gegaan daar en daarna maar op bedje gegaan om te gaan slapen.. tsja dat wou niet echt lukken een lawaai daar volgens mij lag ik in een bordeel ofzo.. al de bedden gingen tekeer op mijn afdeling... sommige knalden zo hard tegen de mmur dat de voegen me om de oren vlogen.. effe later nog een tropisch buitje van een paar uur.. alsof ze met hagel op een ijzeren plaat schoten.. nou uiteindelijk hier en daar een oogje dichtgedaan en wat er verder gebeurde vertel ik wel in de volgende brief.. nou zou zeggen de jeuzel en tot ziens
groeten van radmer

• 21 November 2005 - 13:11

Niels En Sjo:

ja ja beter laat dan niet

• 21 November 2005 - 13:21

Rasmoes:

?????? no comprende
    ik niet begrijp

• 21 November 2005 - 13:35

Boefje:

He rasmoes, alles okkie hier weer.. heerenveen met 1-2 gewonnen van sparta dit weekende.. verder mis je niks, nou ja niks.... have fun!!

• 21 November 2005 - 16:24

Froukje:

Heeey Rasmoes!

Je kerstkaarten zijn aangekomen! Dankjewel!!
    Nu kun jij weer met een gerust hart verder reizen!

• 22 November 2005 - 14:47

Rasmoes:

allemachtig.. waneer ik de surinamers de tijd geef om mijn kerstkaartjes op de surinaamse werkwijze te bezorgen ( RUSTIG ALLE TIJD ) gaan ze ineens met spoed die dingen sturen.. nu zijn ze weer veel te vroeg en denken de mensen dat ze van de vorige kerst te laat zijn als ze die surinaamse posttegels zien.. nou ja beter vroeg dan niet.. sorry

• 23 November 2005 - 10:09

Fam. Poelman: