sloppewijken & autopech
Door: rasmoes
Blijf op de hoogte en volg radmer
07 December 2005 | Brazilië, Brasilia
Zo effe een updaatje van de avontuurtjes van radmer. tsja ondertussen al weer een paar dagen op arrail dajuda waar alles prima bevalt.. natuurlijk is er al weer van alles gebeurd en mis gegaan hier samen met jan en mirelle en daarover zal ik even vertellen.. nou we waren gebleven op vrijdagavond.. na het heerlijke eten hebben we afscheid genomen en is ieder naar zijn eigen hutje gegaan waar ik een lekkere nacht heb geslapen om de volgende morgen aan te schuiven bij de ontbijttafel waar twee italiaantjes zaten.. dit zijn geen bloemen zoals afrikaantjes maar dit waren twee dames waarvan eentje in een doorkijkblous, ja wat doe je dan..?? maar blijven doorkijken.. maar goed met hun wat zitten kletsen..en daarna eens even gaan verhuizen.. ondertussen had ik wat biertjes in de koelkast ontdekt en ik dacht dat de vorige bewoner die had laten liggen dus dacht ik die kunnen mooi mee in het kader van het bezuinigingsproject.. nou dat werdt hem dus niet want toen ik de sleutel inleverde begon die vrouw wat portugees te lullen en hoorde ik het woord frigobar.. dus ik rap naar boven om die biertjes terug te leggen.. maar goed ook want dat ene opgedronken biertje koste al 2,5 real..nou mijn briefje van 5 real regelde dat allemal en zo kon ik weer verder op naar de nieuwe posada om daar meteen in te checken en daarna even wat regelen hier en daar. nou zo tegen de avond heb ik weer met jan en mirelle afgesproken en zijn we wat gaan drinken.. nou ja wat.. een heleboel wat.. want we waren aardig aangeschoten na een antal vreemde cocktailtjes en andere vreemde alcoholhoudende drankjes.. nou daarna op naar een restaurant en zo kwamen we bij een of ander argentijns vrouwtje terecht waar we van alles en nogwat hebben besteld ja echt superlekkere olijvendressing of zoiets hadden ze daar.. daar meteen een vat van besteld en zo kwam even later het vlees al.. we hadden ook een flesje wijn.. ja hadden want met een poging voor het guinesbook of records om de fles zo snel mogelijk leeg te krijgen was jan druk bezig.. wij ook een glaasje meegepikt en zo kwam even later het vlees op tafel.. nou na een lekker hapje te hebben gegeten is jan afgetaaid en heb ik nog even met mirelle na zitten kletsen.. daarna zijn wij ook op bed gegaan want we moesten er de volgende morgen vroeg af.. nou om 06:45 piepte er van alles op mijn horloge en ben ik de douche ingedoken en daarna meteen naar jan en mirelle die ondertussen in een andere posada zaten gegaan.. daar kwam even later de bus al en zijn we samen met nog wat toeristjes oppad gegaan naar een krottewijkje .. nou eerst naar een markt... en hier werden de gemiddelde jan,mirelle en rasmoes niet blij van.. daar maar wat rondlopen met een gids met de ziekte van iolaat.. ja dat betekend dat ie weinig praat.. nou van verotte vistentjes tot complete kippeslachterijtentjes waar er voor elk wat.. ja hier en daar iets vreemd proeven en de zakkenrollers in opleiding af schudden ( kids ) kwamen we na een uurtje sjokken uit bij een supermarkt... ja hier moesten overlevingspakketten worden gekocht voor de armen.. nou mijn armen begonnen zeer te doen van verveling... en na een tijdje wachten en nog een lokale pizzahut te hebben bezocht maar dan 234 keer kleiner konden we dan eindelijk de bus in naar een andere gids zijn huis om hier wat te zitten en wat bier te drinken.. ja er werdt ook kip geserveerd.. nou ondertussen zal er wel in de kranten staan dat er een complete sloppenwijk is uitgehongerd in de buurt van porto sarajevo ( porto seguro ) dat is dan de schuld van jan wassenaar die heeft namelijk alle kip waarvan de hele week nog moest worden gegeten naar binnen gewerkt... nou toen dit festijn aan de kant was reden we weer 26 meter verder en kwamen we in de sloppenwijk terecht.. hier waren de leren bankstellen en stereotorens en tv´s net op tijd achter in het schuurtje gezet en zagen wij een arm gezinnentje hun huis.. ja hier werden die dozen heengebracht en hebben we nog wat rondgelopen om proberen rabbies op te lopen door een van de lokale hondjes en zijn daarna weer afgetaaid.. nou een trip om nooit meer te vergeten.. tsja maar goed we waren weer even van de straat.. nou toen terug en daar kregen mup en ik de opdracht ergens pizza te gaan halen.. nou dat wou niet echt lukken met 24 pizzatenten die allemaal hun oven niet aanhadden dus toen een buffetrestaurantje aangedaan en hier wat lekkers weg.. nou daarna ben ik naar huis gegaan en heb nog even een tukkie gedaan om zo in de avond jan en mirelle weer te ontmoeten.. ja toen zijn we na lang zoeken uiteindelijk bij een restaurant terechtgekomen alleen hier leek het wel alsof de jostiband stond te spelen.. gillende kinderen,stemmemnde muziekinstrumenten en een radio speelden hier door elkaar en werden we nog gekker dan we al waren.. dus rap weer verkast naar mr. pasta waar al 2 week een gestroopte opgedroogde kat aan het spit hong.. nou hier zijn we dan gaan zitten en hebben een lekkere pasta verorberd.. ja dat was prima te eten moet ik zeggen.. nou na nog een ijsje en natuurlijk de nodige drankjes was deze succsesvolle dag ook weer voorbij en zouden we de maandags een auto gaan huren.. nou de volgende morgen dus maandag heb ik na het ontbijt jan en mirelle opgehaald en hebben we nog even ge-internet en zijn daarna bij een autoverhuurbedrijf terecht gekomen om een dikke GM celta te huren.. ja dit had nogal wat voeten in aarde met borgsommen, rijbewijzen etc. ook had de man een uur nodig om alle deuken die er al in de auto zaten op paier te zetten.. ja daarna konden we dan rijden.. muppie voorin bonkie achterin en ik achter het stuur.. nou eerst het dorp door en uiteindelijk kwamen we op de goeie weg..we hadden de moter nog niet gestart en de bezinelicht begon al te knipperen.. nou eerst even tanken en daarna het gas erop en zo kwamen we na een goed half uurtje in transcoso aan een rustig dorpje met een kerkje als hoogtepunt. hier hebben we even rondgekeken en ook nog even een drankje gehad en daarna zijn we op avontuur gegaan.. ja van allerlei weggetjes ingeslagen alleen was dit geen sucses.. we kwamen steeds doodlopend uit.. nou maar weer terug en een andere weg in.. dit ging allemaal goed tot er een huisje met slagbomen stond. nou een kerel met een shirtje met terra vista kwam naar buiten.. en ik in mijn beste portugees.. ela ola terra vista.. nou die gast snapte er niks van maar de slagboom ging omhoog.. en zo reden we een onverharde weg op die slechter en slechter werdt.. nou dit ging zo een stukje door en ondertussen waren we nog een slagboom gepaseerd en een groot luxe golfcomplex. ja na een stuiterrit van een uur kwamen we waar uit? TRANSCOSO.. nou mooie boel daar kwamen we net vandaan.. maar goed weer via de asfaltweg terug op weg naar een strandje.. nou toen we boven op een heuvel reden begonden er allemaal lichtjes te branden.. ja wel leuk zo tegen de kerst alleen waren dit de lichtjes van het desbord... nou effe later was het pruttelprut en daar stonden we hoor... midden op een kruispunt tsja hebben wij weer hoor.. nog geen 100km gereden en nu al met pech langs de weg.. nou aangezien jan een prima automonteur is en ik ook.. konden we het zelf wel even repareren.. DUS NIET... tsja gelukkig kwamen er allemaal voorbijgaande voorbijgangers aan en die hebben ons geholpen en zo het verhuurbedrijf gebeld.. nou toch nog maar een paar keer proberen te starten en bij toeval lukte het de 26ste poging en zijn we verder gaan rijden.. alleen was de pret niet van lange duur want even later stonden we al weer stil en kwam gelukkig de autoverhuurbedrijf er ook aan.. nou die hebben ons een nieuwe auto gegeven en daarna zijn we meteen terug gereden om een pizza te gaan eten.. hierna is ieder even zijn eigen gang gegaan en zo hebben we de sávonds afgesproken om wat te gaan drinken.. nou dit waren ook meteen weer een heleboel watjes en zo belanden we weer met een aangfeschoten kop bij een thais restaurantje om 23:45.. ja en hier hebben we echt super gegeten. echt heerlijk was dit.. ja zo om een uurtje of 01:00 waren we uitgegeten en zijn naar bed gegaan want de volgende dag zouden we namelijk op indianentocht maar daarover vertel ik in de volgende brief wel meer.. ondertussen heb ik ook 15 nieuwe foto´s geplaats die kunnen jullie vinden door op fotoboek te klikken en dan helemaal naar onderen te gaan daar staan de laatste foto´s op... nou verder gaat hier alles goed... loop hier geen blauwe plekken op want wordt helemaal in de watten gelegd door jan en mirelle... zou zeggen de groeten daar en tot de volgende brief... caio
07 December 2005 - 21:44
Ti:
Hee Rasmoes,heb je weer gemist.....volgende keer beter!Zo te lezen is alles goed met je!De groeten aan Jan&Mirella -
09 December 2005 - 22:50
Bonkie:
er schijnt in Langweer een knokpartij te hebben plaatsgevonden , waarschijnlijk in De Zwanen. Wie kan daar meer over vertellen ??? -
10 December 2005 - 20:36
Arima:
Heb jij South-Americanse dansen geoefend met twee dames in doorkijkblous? Hoe is met jou salsa, merengue&bachata?
Wil jij salsa school in Langweer openen?
Groeten, -
11 December 2005 - 12:10
Kuipers:
Radmer heb je de mail ontvangen? verder alles goed voorzichtig en goed gezond eten
Groetjes hait en mem