op bezoek bij peter - Reisverslag uit São Paulo, Brazilië van radmer kuipers - WaarBenJij.nu op bezoek bij peter - Reisverslag uit São Paulo, Brazilië van radmer kuipers - WaarBenJij.nu

op bezoek bij peter

Door: rasmoes

Blijf op de hoogte en volg radmer

17 December 2005 | Brazilië, São Paulo

dag beste niet-in-de-buurt-mensen,
Zo vanuit het zonnige,windige en af en toe regenachtige Sao Paulo schrijf ik jullie even een verhaaltje van wat ik de afgelopen dagen weer heb meegemaakt.. om maar meteen de radiatorverf uit de kast te halen ( om maar meteen te beginnen ) zal ik meteen verder gaan met afgelopen maandag toen ik nog in arrail dajuda zat en na het internetten nog even een wandelingetje door het dorpje gemaakt heb waar ik zag dat alle politietroepen weer weggingen omdat die hadden gehoord dat de levensgevaarlijke Jan wassenaar het dorp weer verlaten had.. ja net toen ik effe een wandelingetje zou maken begon het te plensen dus heb ik de kwart van mijn avondvierdaagse maar even gecanceld en ben ik naar huis gegaan om daar nog wat te lezen mijn ta inpakken en daarna op bedje.. ja de volgende morgen ben ik na het ontbijtje nog even naar de bank gegaan en nog even snel een laatste internetcheck en daarna met de hele rommel vertrokken.. ja nog wat flyers van de posada meegekregen en als ik een klant aflever dan krijg ik 10% van die zijn omzet... dus even zien hoe we dat gaan aanpakken. nou met de hele zooi naar het busstationnetje en daar met het zweed driedik op de kop gewacht op de bus.. met de bus daarna met de ferry en op de ferry stond een taxi en die wou me wel brengen... ja de tijd begon al te dringen.. ik dacht al wie zit hier zo te dringen toen ik de ferry afwilde maar het was de tijd.. nou bij de bus aangekomen stond die al klaar en instappen en 5 minuten later vertrok die al zo heb ik daar iets van 28 uur in die bus gezeten... ja om de haverklap stoppen.. zo stond er ongveer elk uur een haverklap dus zijn we 28 keer gestopt... ja af en toe toch maar wat gegeten.. en ik had nog een overlevingspakket van jan en mirelle meegekregen met wat koekjes en drinken.. nou toen was het al woensdag avond.. ja er zit ineens een uur verschil in porto seguro en sao paulo.. zo hebben we nu 5 uur verschil met jullie.. nou in sao paulo aangekomen stond peter al te wachten en zijn we samen met een taxi door de stad heen gejakkerd op naar zijn cafe.. ja sao paulo is wel de grootste stad van zuid-amerika en hier wonen iets van 18 miljoen mensen in sao paulo en de daar aanvast gegroeide steden. nou eenmaal bij peter zijn cafe aangekomen stond ik toch wel even te kijken... een mooie tent en druk dat het er was.. ja elke dag zit die met de lunch vol en met het diner en alle eten is zelfgemaakte dus taartjes,pastas,etc etc. nou eerst heb ik even wat gegeten en daarna zijn we even bij zijn appartementje lagsgegaan dat zag er ook allemaal prima uit.. daarna naar mijn appartementje wat ietsje kleiner was maar ook prima is.. en toen weer naar het restaurant kijkje nemen?
www.duetobar.com.br
nou daar ben ik aan iedereen voorgesteld 12 man vast personeel en zijn vrouw. nou daarna even een biertje drinken en nog een en nog een en nog een.. ja zo ging dat door tot een uurtje of 4 en toen maar eens op bedje gegaan om de vo1lgende dag om een uurtje of 13.00 te ontwaken en na het douchen ben ik eens even de stad gaan verkennen.. ja maar wat in het wilde weg gelopen en zo ook de look-alike van de week gezien namelijk STEIN VREVEN die voetballer.. alleen had deze wel een ietsje israelische uitsraling dus zeg maar een PALESTEIN VREVEN nou even later kreeg ik helemaal de schrik van mijn leven want zag ik een tsja pond of hoes ( kruising tussen hond en poes of poes en hond ) ja echt jammer dat ik mijn fotoapperaat niet bij me had.. ik weet nog steeds niet wat het nu echt was.. ja de man die er mee liep sprak geen engels.. dus ik denk als ik hem nu wat lawaai laat maken en hij zegt MIAF MIAF dan weet ik zeker dat het een kruising is tussen kat en hond... maar goed het beestje maakte geen lawaai en zo weet ik nog steeds niet wat het is... mischien kan iemand het even opzoeken in de KATTElogus of HONDELOGUS.. nou nog even wat shampoo gehaald en even het internet gecheckt en daarna maar eens terug gegaan.. ja zo kwam ik om een uurtje of 17:30 bij de zaak en was peter net weg.. nou even wachten en even later was ie terug en zijn we samen even naar de makro gegaan om inkopen te doen.. ja een heel gedoe met bonnetjes 10 dubbele controles etc. maar eind goed al goed en zo hadden we wat we hebben moesten op een paar dingen na en zijn via een andere supermarkt weer teruggegaan naar de zaak waar we nog wat gedronken en gegeten hebben en waarna ik terug naar huis ben gelopen en op bedje ben gedoken... hee rijmt dat? nou de volgende dag zou het nogal druk gaan worden en ik had a]l aangeboden om te helpen en zou met een partijtje van 65 man wat gaan serveren etc. ja een advocatenkantoor met de daarbijbehorende lekkere secetresses.. ja dat zou me een feest worden.. die mensen allemaal in het portugees bestellen en ik er niks van verstaan natuurlijk.. nou bij de zaak aangekomen bleek de hulpkok ziek te zijn dus ben ik de keuken ingegaan en heeft de chefkok wat dingen voorgedaan en zo heb ik aan het uiensnijden geweest, kaashapjes maken, stokbrood snijden, worsten pellen, kippefilets snijden en inpakken, biefstukken inpakken, vlees afwegen, soort van sushi hapjes snijden etc etc. ja zo kreeg de dueto bar ofwel bar do holandes weer een hollands tintje erbij.. even later ben ik achter de bar gegaan om wat gslazen te spoelen etc. zo af en toe even er tussenuit om een biertje te testen.. ja peter wil niet dat de klanten verkeerd bier krijgen dus testen we zelf zo af en toe nogal eens eentje.. nou al met al verliep de avond weer geweldig en waren er iets van 300 man wezen eten en drinken.. en dat voor een doordeweekse vrijdag.. ja na het werk hebben we nog een paar biertjes gehad en wat zitten praten met zijn drieen wat weer erg gezellig was.. ja zo hebben we er nog eentje genomen for the road en na een tijdje hadden we al een achtbaansweg bij elkaar zoveel biertjes als one for the road.. maar goed het was een geslaagde avond en zo was het een uurtje of 4 dat we naar huis zijn gegaan.. ja vanmorgen ben ik om een uurtje of 11.00 ontwaakt en na het douchen heb ik even een typisch braziliaans gerecht gehad in de zaak wat nogal zwaar op de maag ligt... ja bruine bonen, vlees, rijst, paneermeel met spek, manderijn, karbonade, saus en andijvie.. ja wel lekker moet ik zeggen.. nou daarna heb ik even een tukkie gedaan op de bank en nu zit ik hier te tikken om een verhaaltje op touw te zetten.. ja straks moet ik mee naar een bruilofd van een personeelslid en morgen hebben we personeelsfeest bij een bbq restaurant dus is de val op het beton niet zo hard...( zie vorige brief ) ja ik zou zeggen iedereen de groeten aan zichzelf en alle dierbaren en blijf reageren jongens.. dat vinden de mensen leuk.. nou de jeuzel en tot ziens

• 17 December 2005 - 17:44

Sieta:

Hoi Radmer, leuk al die verhalen van jou! Maar eh... je kerstkaart is inmiddels bij ons aangekomen, bedankt! Bijna tegelijk met de ooievaar die ons op 4 december een prachtig famke ´Hedwich´ heeft gebracht. Wij wensen jou ook hele gezellige en leuke feestdagen toe!
    Bertus Sieta & Hedwich

• 17 December 2005 - 17:47

Radmer:

herstel... de klok is een uur vooruitgegaan dus geen 5 uur verschil maar 3 uur verschil..denk ik...??
    gr. radmer

• 18 December 2005 - 20:18

Kuipers:

Radmer hebben je weer een mail gestuurd Pas je goed op je zelf .groeten van Hait en Mem

• 19 December 2005 - 13:49

St,nic:

radmer je foto.s en andere papieren hebben we
    verder alles goed
    groeten van mem

• 19 December 2005 - 18:02

Radmer:

geen mail ontvangen..
    tikken jullie wel het goeie adres in?
    rasmoes@hotmail.com

• 20 December 2005 - 11:35

Fam. Hepkema:

De Fam TJ. Hepkema uit Langwar wenst Radmar hele prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig nieuwjaar toe .