De Bruilofd
Door: rasmoes
Blijf op de hoogte en volg radmer
21 December 2005 | Brazilië, São Paulo
Zo even een update van mijn reisverslagen al moet ik zeggen dat ik momenteel weinig reis maar gelukkig wel het een en ander meemaak waarover ik een verhaal kan schrijven. ja om maar meteen van wal te steken ... de zaterdag na het internetten ben ik nog even gaan surfen op het net en zo kwam even later peter al om me mee te nemen naar een bruilofd van een personeelslid van hem. ja wij met zijn tweeeen in een taxi en natuurlijk de chaufeur erbij.. en rijden met die bak.. en verder en verder.. ja dan merk je pas hoe groot sao paulo eigenlijk is.. nou eenmaal aangekomen bij een kerkje stonden er al wat mensen en aangezien peter niet zoveel mensen kende en ik nog minder wisten we niet waarheen te gaan.. dus hup wij de kerk in en daar was de bruilofd al aan de gang.. ja wij wat staan kijken en luisteren naar een ongelooflijk valse stem van iemand. zei peter na 5 minuten opeens.. verrek ik ken dit bruidspaartje helemaal niet.. tsjonge jonge stonden we bij een heel verkeerd stelletje te kijken.. en wij tijdens het zingen de kerk weer uit uhmmm... ja en even wachten en ja hoor daar was het paartje al.. ja hup weer de kerk in en daar begon de bruidsrede alleen natuurlijk alles in het portugees.. nou dit duurde een tijdje en af en toe staan en dan weer zitten en zo waren we met een uurtje die kerk uit en zijn met een andere werknemer meegereden naar het huis van de ouders van het bruidspaar daar was namelijk het feest in oa de garage.. ja nou als je dat al zo hoort denk je dat zal wel niet veel soeps zijn... ja forget it een feest dat het daar was.. onbeperkt bbq met de lekkerste biefstukken en salades en dan de obers die constant met bier aankwamen.. ja niet te zuinig.. peter en ik waren meteen eregasten en hadden bijna een persoonlijke butler die alle bikkerij en zuiperij voor ons regelde.. ja we zouden om 23:00 naar huis maar ja als onbekende van het bruidspaar hoor je natuurlijk als allerlaatste te blijven en daar zaten peter en ik dan zo kachel als wat om 07:00 smorgens waren we thuis... tsjonge jonge ik heb nog met het bruidje gedanst die had me daar een paar konijnen in het hok .. als je die gaat wegen heb je een weegbrug nodig.. allemachtig.. ja nog meer aan kg´s dan alle andere 134 gasten bij elkaar hadden aan konijn(tjes) maar goed ook heb ik nog een stuk of 5 bruidsgebakjes achterover gekiept .. en kreeg op een gegeven moment ook nog bijna een bruidsboeket voor mijn kop.. ja maar goed dat ik die niet heb gevangen anders was ik mooi de lul geweest. nou om een financiekle bijdrage te leveren gaat de bruidegom langs de mensen met een schaar om stukken van zijn stropdas af te knippen en hiervoor doe je dan wat geld in een bakkie.. ik heb dus nu ook een 34 ste deel van die stropdas.. ja zo heeft peter ook nog de ober omgekocht.. die werkte namelijk maar tot een uurtje of 00:00 en verdiende iets meer dan 3 euro per uur.. dus heeft peter hem wat gegeven zodat ie vervolgens nog wat langer moest doorwerken en wij zelf niet bier hoefden te halen.. ja zo was het dus 07:00 dat we thuis waren.. helemaal als een aap zo dronken en zo vol als wat van alle biefstukken en de gebak... ja die hebben geweten dat wij er waren.. maar goed ik thuis afgezet en gaan slapen.. nou niet voor lange duur om een uurtje of 10:00 smorgens zondag dus... een geknal.. ik dacht dat de oorlog begon allemachtig wat een lawaai.. nou toen nog eens denken.. heb ik dan zo lang geslapen dat het ondertussen oud en nieuw is... en van alle drank de horloge op 10:00 is b]lijven steken.. nee wat bleek SAO PAULO FC had de wereldcup gewonnen in tokio gewonnen.. tsja heb ik weer net als ik mijn slaap effe nodig heb.. nou forget it.. de hele dag door toeterende auto´s en dikke knallen van het vuurwerk.. maar goed tussen de bedrijfen door hier en daar nog een oogje dichtgedaan en zo brak als drie anderen die elk ook zo brak zijn als drie anderen ben ik naar de zaak gegaan om daar nog even te internetten en vervolgens was het alweer 17:00 en kon het volgende feest beginnen.. ja een personeelsfeest van bar-restaurante DUETO daar had ik vrijdag 5 minuten hand en spandiensten vericht en behoorde dus meteen tot het personeeL.. ja op naar een churasceria een onbeperkt eten en drinken restaurant.. ja peter heeft 12 man personeel alleen is het gebruikelijk dat meteen de vrouwen, kinderen,ouders,buren en soms zelfs huishoudsters van het personeel ook meekomen zo zaten we daar met een mannetje of 35-40 ja weer drinken en eten.. wat trouwens erg lekker was.. dikke stukken biefstuk en ondertussen begon het bier ook al aardig te vloeien zo was het een uurtje of 01:00 dat we de tent hebben verlaten en ik naar huis ben gegaan.. ja zo vol als wat.. nou de maandag zou ik met peter naar de bank en zou hem om 12:00 uur even bellen.. alleen kwam peter ietsje later en heb ik wat zitten wachten en lezen en zo was het iets van 17:00 en ben ik met peter om boodschappen gegaan .. ja alleen is zijn auto wat laag en daardoor schuurt de uitlaat over de grond en zodoende tuften we door de stad met een ]lekke en halfafhangende uitlaat.. nou toen maar de auto verwisseld met die van zijn vrouw alleen past peter daar niet achter het stuur dus ben ik gaan rijden.. ja wel lekker handig.. want heb mijn rijbewijs nog in nederland dus kunnen ze dat in ieder geval niet afpakken.. zo ben ik de hele stad weer doorgescheurd en dat is wel effe wennen met de braziliaanse verkeersregels .. die er eigenlijk niet zijn.. iedereen doet maar wat.. ja wel een nieuwe auto met nog maar 900 km op de teller dus voorzichtig te werk gegaan.. nou na het shoppen zijn we nog even een biertje gaan drinken en heb ik de maandags maar niks gegeten omdat ik de dagen ervoor al voor een week aan eten in mijn mik had gegooid.. om een uurtje of 01:00 zijn we naar huis gegaan en ben ik de dinsdags na te hebben uitgeslapen om een uurtje of 15:00 naar de zaak gegaan en meteen door om de stad in te gaan om even wat te posten ja even.... dat even duurde nogal bij dat postkantoortje.. maar goed zo om een uurtje of 18:00 weer terug en even gaan douchen en de schone kleren aan die ondertussen gewassen waren.. ja peter heeft overal een mannentje voor.. iemand die met de hond uitgaat iemand die de was doet.. iemand die op de auto´s let .. iemand die het huishouden doet en dan al het personeel nog.. nou terug naar de zaak en daar even met peter de stad weer in.. ja hij had zijn auto ondertussen per reparatie gebracht en dus ben ik weer achter het stuur gekropen en met hem naar de nodige winkels gegaan daarna maar even gaan helpen want het was nogal druk namelijk een partijtje van 60 man van een of andere hardloop vereiging... ja hardlopers zijn doodlopers ginge effe niet op want ze leefden allemaal nog en dat was ook goed te merken aan het lawaai dat ze maakten maar goed zo was het een uurtje of 22:00 en kon ik met het nichtje van de vrouw van peter mee naar een say-goodbye-party van een vriendin van haar.. ja wij eerst nog even haar broer ophalen en toen naar een zeer hippe en dure tent.. ja het schijnt de populairste pub van sao paulo te zijn en dat was te merken ook het was er bommentje vol en er zaten een partij kandidaten om miss brazil te worden waar je het ..uhhmm van doet stijgen.. nou goed het oogwit in mijn ogen begon zich spontaan te vermenevuldigen bij het zien van al dit vrouw3lijk schoon.. ondertussen met de broer van alica het nichtje... aan de praat geraakt en zo wat biertjes achterover gekegeld.. ja aangezien we allemaal nog wat moe waren zijn we niet te laaat naar huis gegaan en zo lag ik om een uurtje of 02:00 plat.. ja vanmorgen om een uurtje of 07:00 wakker.. tsja woon ik aan een doodlopende straat maar heb nog nooit zoveel verkeer en lawaai gehoord en gezien als daar.. allemachtig.. ik zit vlakbij de ingang van de universiteit waar je alleen te voet doorkan dus worden veel mensen hier met de auto afgezet waarna er even gedag getoeterd moet worden en effe geschreeuwd etc. tsja en dat allemaal voor mijn raam wat niet helemaal dicht is zodat ik nog een speld hoor vallen in toronto - canada... nou 12:00 naar de zaak en daar meteen aan het werk want het was stervens druk.. eerst effe wat sjouwerk en daarna de keuken in om het ene naar het andere klusje te klaren.. ja toen nog even achter de bar en vervolgens achter het internet waar ik nu klaar ben met dit verhaal... tot de next time maar weer.. de groeten en iedereen een fijne kerstdag en tweede kersdag toegewenst.. snik hier hebben we maar 1 kersdag.. nou tot sinas gr. radmer
22 December 2005 - 17:20
Joelle:
hey rasmoes,
nou nu moet ik echt eens een berichtje in jou gastenboek schrijven!!
ik zie dat je naar HEEEL veel landen bent geweest, leuk hor!!
nou in elke geval hoop ik dat je genoten hebt in Suriname.
prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar he!!
groetjes
joelle -
22 December 2005 - 20:07
Lucas:
bruiloft is met een t Ratmer oeps Radmer
Hoe lang blijf je nog in Sao Paulo bij Peter en wat is je volgende stap en waar heen
zoals je ziet we blijven je volgen -
22 December 2005 - 20:30
Lucas:
EEND MET WHISKY gerecht van Lucas
Benodigdheden: Een eend van 5 kg, 2 grote flessen whisky, 500 gr
speklapjes, 1 fles olijfolie.
Bereiding: De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout. De oven voorverwarmen op 180° (stand 6-7). Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven. De eend
op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.
De eend in de oven zetten en het tweede glas whisky uitdrinken.
Na twintig minuten de oven op 200° zetten en twee glazen met whisky
vullen. Beide glazen opdrinken en de scherven van het eerste glas oplaapen.
Nog een halff glas insjenke en opdlinke. Na een half uuj de hoven opedoen om deend te sjekken.
Blandwondesalv in de batkaamer gaan naale en op de bovenkant van de linkehand doenn. Den hove een sgop geve.
Twee glase wiski insjenke ent middeste glasvan de tweee leegdlinke.
Denove opedoen naadatte eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke.
Blantwondesalf op de binnekant van de regthand doen en deend
oprape.Deend noggies oprape en met een handoek de bwantsondesalf van
deend vege.De hande ontvette met wiski en de tupe salf weerrr oprape.
Tkapotte glazzopvege en deend trug in de hove duuwe. Deent uitsgelde
en hardur duwe!!!
De tweede fles wiki opedoen en wee ofereindsette. Opstaan fan de
floer en de zpekreepjes onder de kaast vege. Noggis plobeern
opsstaan fan de vjoer en ... togmaa blijfe sitte...
Uit fless dlinke wante glase sijn kabot.
Denoven afsette, dooge sluite en omfalle. -
23 December 2005 - 12:06
Van Klaveren Stevenshoek: