donkere grotten,ratten,spaans en cerveza - Reisverslag uit Ciudad Bolívar, Venezuela van radmer kuipers - WaarBenJij.nu donkere grotten,ratten,spaans en cerveza - Reisverslag uit Ciudad Bolívar, Venezuela van radmer kuipers - WaarBenJij.nu

donkere grotten,ratten,spaans en cerveza

Door: rasmoes

Blijf op de hoogte en volg radmer

17 Oktober 2005 | Venezuela, Ciudad Bolívar

dag ondergoed-dragers,
zo even een schep pakken ..... ja moet even in mij geheugen graven om te kijken waar ik ook alweer was gebleven.. nou ja gebleven.. zit hier rustig op een stoeltje maar bedoel met mijn verhaaltje.. nou dat was vrijdag morgen na mijn update ben ik maar eens terug gegaan naar huis.. daar kon ik er weer niet in.. maar na even wachten kwam er een mooie buurvrouw aan die me binnenliet..(op het erf dan ) ja toen nog verder van huis..nou ja wel dichterbij.. maar de deur van het huis was op slot en het hek naar buiten was nu ook weer op slot.. dus zat k ff opgesloten.. nou maar wat gaan lezen en shrijven e zo kwam er even later al een bewoner aan.. ja olivia.. die begon weer van alles te brabbelen in het spaans en ik verstond er geen klap van net als de vorige keer.. ja nu ook maar weer wat ja geknikt want dat was de vorige keer goed bevallen.. ja en deze keer weer want ze heeft een lekker maaltje voor me gekookt.. nou aangezien er niet veel te zien is in anaco ben ik maar weer achter de computer gekopen na met een taxi naar het winkelcentrum te zijn gereden. ja is dat niet lastig tussen al die draden..?? haha bedoel voor het scherm.. daar even een update maken van mijn adressen en toen nog wat shoppen.. daarna kwam ik maryhusa tegen zodat ik met haar terug kon reizen om vervolgens weer wat te lezen en te schrijven en daarna even met haar de stad in gegaan.. nou die avond niet al te laat op bed want de volgende dag zou het heven.. we gingen naar een soort van sporthuis centrum.. maar dan anders.. eerst met een por puesto ( is auto die pas gaat rijden als ie vol is ) en dan bedoel ik niet de tank... nou zo naar maturin een plaatsje ergens in venezuela.. ja vraag me niet waar want was helemaal mijn orientatie kwijt.. daarna met een por puesto naar caripe.. ja en hier schijnt een grot te zijn van 10 km lang.. nou dat was me wat daar wij met zijn 2-en met een groep van 37 pinda's en een andere hazes look-alike gids erbij...(maar dan levend) ja toen die grot in.. met 1 lichtje voor 40 man.. daar allemaal geschreeuw van de zogenaamde guarcha vogel die in die grotten leeft.. een takkelawaai daar van de beesten... alsof er een auto in de cruscher gaat...maar dan anders.. maar goed wij maar lopen en lopen en die man maar vertellen en vertellen en dat allemaal in het spaans...ja verstond er geen reet van maar zo af en toe vong ik 1 van de 100 woorden op en met een beetje improvisatie bedacht ik die andere 99 er zelf bij en kwam dan ongeveer op hetzelfde verhaal uit maar dan anders.. maar goed we gingen maar verder en verder die grot in en af en toe schoten er wat ratten voorbij... ja nauwe tunnels door en zo kwamen we ongeveer 2 km ver die grot in.. ja ik dacht al van wat gaan we ver want we moeten ook nog terug maar schijnbaar hadden we een loooop gemaakt.. ja schrijf er maar wat meer oo's in anders staat er loop en ik bedoel loep... nou uiteindelijk de grot weer uit.. ja bijna 36 keer uitgegleden, 3 ratten doodgetrapt en een boze gids omdat ik foto's maakte wat niet mocht.. dan worden die vogels verblind.. ja het is de enige soort vogel met een radar aan boord... net zoals bij roelof v/d kooi aan boord... nou eenmaal weer op straat moesten we een hotel zien te vinden.. dus wachten p een taxi.. ff later kwam een kennis van maryhusa voorbij.. die maryhusa by the way begon een beetje verliefd te worden want ze zat de hele tijd aan me te strijken.. ja zou haar bijna mijn kleding geven dan kon ze die strijken.. maar goed dat even terzijde.. met die kennis zijn we meegereden naar het sporthuis centrum ,dependance caripe,venezuela.. nou daar wat boven en onderhandelen en zo een hutje op de kop kunnen tikken vor 20 eurie.. ja aangezien ik zo'n honger had als die anderen die honger hadden zijn we eerst wat gaan eten.. ja z'n slow-fastfood restaurant... het hele menu in het spaans maar had zo'n honger dus maar wat aangeweezen.. creme de dias ofzo.. dat smaakte verdomd veel naar snert.. daarna een pasta de huppeldepup wat gewoon lasagne bleek te zijn.. nou daarna wou ik gaan slapen.. maar vergeet dat maar.. een lawaai daar door al die andere huizen en mensen.. die gingen daar ff bbq-en ja ik zat buiten want maryhusa was wel in slaap gevallen... werdt me daar uitgerookt doo die bbq lucht... nou oen maar even in mijn eentje de stad in daar wat bier en chips halen en toen terug.. ja aan de zuip.. nou had 10 lesjes bier van die grote maar maryhusa bleef maar slapen en slapen toen ze wakker werdt had ik er al 7 achter de kiezen en begon ikzelf slaperig te worden dus maar op bed.. nog even met maryhusa ge-gebarentaald-babbeld.. ja ze ken wel duits maar slecht een paar woorden dus communiceren gaat niet. nou eenmaal op bed viel ik al snel in slaap en zo de volgende morgen na gedoucht te heben en uitgecheckt weer met 2 por puest's terug naar anaco.. daar even de stad in en weer terug.. ja nog wat gegeten e daarna op bed... tot vanmorgen toen ff gedoucht etc etc en met een taxi via de pin die het niet deed dus een andere pin.. die het ook niet deed.. en zo naar pin 3 die het wel deed.. daarna naar de busterminal en zo met weer twee keer een por puesto auto naar ciudad bolivar waar ik nu ben... ja vanhieruit gaan er trips naar de hoogste watervallen ter wereld.. de angel falls.. nou ook zijn er nog een tafel te beklimmen... uhh bedoel tafelberg.. en is er een trip naar de indi-uiten en anen... nou ik ben aan het onder en boven handelen om ze alle drie te gaan doen voor een zacht prijsje.. ja zo moet ik wel 400-500 euries neertellen maar ben dan ook 3+6+5 dagen all inclusive onder de pannen... da's nog geen 50 euo per dag dus onder mijn budget.. nou dat gaat ik dus doen.. heb al foto's gezien van anna.. ja helaas is haar achternaam conda.... daar lig ik niet graag mee in bed... die anna die ik in thailand heb getroffen weer wel..
maar goed zit hier in guesthouse mi amor huppeldepup... waar ik dus de komende twee weken wel zit.. behalve dan als ik er niet ben 3 dagen 6 dagen e 5 dagen... daarna is het mooi genoeg geweest in venezuela en gaan we naar brazilie,guyana,suredame( uhh suriname ),french guyana en weer terug brazilie in.. nou lieve mensen ik zou zeggen blijf reageren wat ik erg leuk vind en een pretige dag,week etc. verder.. gr. radmer kuipers...
ps: het kan zijn dat er wat letters missen hier en daar. dit kan tot ernstige misleidingen leiden.. zoals.. dat meisje had last van haar kuit...
dit komt omdat ik sneller tik dan het toetsenbord aankan... en daardoor vergeet ie af en toe de letters erbij te zetten.. ja valt ook niet mee voor zo'n venezuelaans toetsenbord om alles in het nederlands op papier te moeten zetten...
nou de jeuzel...

• 17 Oktober 2005 - 18:03

Henk Rademaker:

he rasmoes, je mist hier weinig, alleen de drie doelpunten van huntelaar tegen nac. 0-3 gewonnen met 10 tegen 11 (2x geel seip). have fun en ga op spaanse les!

• 17 Oktober 2005 - 19:37

Bonk:

is het mogelijk prive te reageren ???

• 17 Oktober 2005 - 19:44

Janneke:

hahahai Radmer,
    heb op zich wel zin in wat vlinders in mn buik...maar helaas, ik val niet op mannen die een r als voorletter hebben ;-) Desalniettemin lijkt een foto van jouw met zo'n autokrusjvogel best leuk.
    Doei!

• 19 Oktober 2005 - 01:34

Froukje:

Hoi hoi!

Wat een verhaal zeg! Maar erg leuk om te lezen! Hiet in Langweer gaat alles zijn gangetje wel, geen ernstige roddels voor zover ik weet. En ik vermaak me prima in je huisje, echt een mooi plekje hier!

Veel plezier op je trips, en tot mails!

Groetjes, Froukje