BRAZIL-URUGUAY en Caiperhina´s - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van radmer kuipers - WaarBenJij.nu BRAZIL-URUGUAY en Caiperhina´s - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van radmer kuipers - WaarBenJij.nu

BRAZIL-URUGUAY en Caiperhina´s

Door: rasmoes

Blijf op de hoogte en volg radmer

25 November 2007 | Brazilië, Brasilia

Dag beste tuinkruidenverkopers,members of the josti band en alle andere mensen die dit gaan lezen,
Zo daar was ik weer ondertussen weer verhuist naar een ander plaatsje en wel naar MANAUS de hoofdstad van het amazonegebied.. ja wel twee uur terug in de tijd.. maar als je hier kijkt vergeleken met sao paulo zou je zeggen 200 jaar terug in de tijd... ook is het hier nogal vochtig en warm een graadje of 35 zo af en toe.. ja de piranha´s liggen hier te koken in de amazone rivier.
maar zal snel beginnen met waar ik gebleven was bij de laatste brief..

WAARSCHUWING: DIT BERICHT BEVAT NOGAL WAT ALCOHOLISCHE AVONTUURTJES.

Zo na een aardig avondje doorzakken met peter in de nodige barretjes en cafeetjes in sao paulo heb ik helemaal de ontbijd gemist en ook de lunch, ja na smiddags te zijn wakker geworden en nog wat tv kijken, ja wat denk je... ik daar met een duffe kop naar die TV kijken zie ik ineens mezelf verschijnen!!! was die film ,, THE RISING ´´ erop waar ik in meegespeeld heb een paar jaar terug in INDIA nou die even uitgekeken en nu durfde ik helemaal niet de straat meer op vanwegeherkenningsgevaar etc etc

Om een uurtje of 18.00 met peter even een bakkie gaan drinken en daarna naar een pizza buffet achtig gebeuren... ja dat is echt een uitvinding.. eerst even gebruik maken van het saladebuffet en daarna komen ze langs met pizza´s waar je dan een slize van krijgt zo kun je zoveel eten als je wel en zoveel verschillende soorten ook nog.. en als toetje heb je chocoladepizza, bananenpizza, druiven in chocolade..
dat was weer feest dus en meteen een goed ontbijt,lunch en dinner. vervolgens even ergens wat gaan drinken en daarna op de weg naar het hotel kwamen we peter zijn neef tegen.. de familie van zijn vrouw zeg maar... daar moesten we effe bijzitten en zodoende ook de nodige alcoholische versnapperingen.. na een drankje of wat hebben we besloten om eens in die australische bar te gaan kijken waar ik twee jaar terug ook eens was geweest.

na opfrissen en een taxi ernaartoe kwamen we er aan.. ja een rij zo lang als de weg van tokyo naar metuzalem.. nou goed na wat wachten konden we naar binnen en kregen we een kaartje wat we steeds moesten laten zien als we wat gingen drinken... ja het was er niet bepaald goedkoop een biertje 6,5 reais (normaal 3-4) en de entree was ook al 30 reais ( 12e)maar goed wij een beetje rondstruenen en wat drinken en nog wat drinken.. op het laatst ben ik maar overgegaan op de smirnoff ie want dat bier raak je zo vol van als een pak volle melk.. na hier en daar wat lullen met de nodige gasten was het zo ook alweer een uur of 5 en ging de tent sluiten.. ja we moesten samen 310 reais afrekenen wat nooit kan kloppen.. da´s 125 euro!!! tsja ik had mijn deel al betaald en peter stond nog wat te discuseren tot er buiten een of de andere jap zat te janken dat we GRINGO´s waren.. die gast heb ik meteen ( met toestemming van de security ) bij zijn strot gegrepen en verteld dat ie mocht kiezen... of je belt vast een ambualance of je houdt je bek.. nou hij koos voor het laatste zodat wij rustig in een taxi konden afrdruipen richting hotel..

daar nog even bij het T.O. gelegen tankstation wat water gekocht en wat happerij.. vervolgens een uurtje of 6-7 het bed in...

de volgende dag weer het ontbijd misgelopen en na te zijn wakker geworden heb ik even scotland-italie en bolivia-argentinie bekeken op TV daarna even een bakkie koffie met peter en daarna een hapje eten in het winkelcentrum wat gigantisch groot is en recht tegen over ons hotel zit dus wel makkelijk.. daarna maar even wat gaan drinken en zo een paar biertjes hier een paar biertjes daar en uiteindelijk in een loungbar geraakt waar het uitzicht voortreffelijk was.. ja allemaal van de type vrouwen waar ik liever op zit dan op het politieburo... nou daar de nodieg smirnoff icejes en toen de tent dicht ging zijn we naar het rock cafe gegaan , daar was ik nog geen tel binnen en raakte ik mijn kaartje al kwijt maar gelukkig kon peter die gasten en had de security het pasje gevonden.. die was uit mijn broekzak gevallen toen ik mijn camera pakte om fotootjes te maken.
na de nodige versnapperingen zijn we afgetaaid en kwamen zo langs een striptent ofzo.. ja aangezien ik al een hele tijd geen donald ducks en suske en wiske´s had gelezen wou ik wel even kijken..

wat denk je allemaal half naakte vrouwen.. daar hebben we wat mee omgeouwehoerd en zijn daarna naar het hotel gegaan om te slapen..

Die zondag maar weer eens het onbijd gemist en bij het wakker worden en douchen even gesudokoot en tv kijken en daarna het eerste deel van uruguay-chile gezien waar ik eigenlijk had moeten zitten.. dat werdt 1-1 in de eerste helft en tijdens de rust zijn peter en ik een bakkie gaan drinken en daarna naar het cafe waar we een tafel hadden gereserveerd om peru-brazil te zien.. daar ook even een broodje gegeten en de tweede helft gezien.. uruguay was veel beter maar werden genaaid dmv penalty en zo werdt het uiteindelijk 2-2 toen peru tegen brazilie zien. oneder het genot van de nodige biertjes, caiperinha´s en wat eten.. ja brazilie bakte er niks van en zo werdt het 1-1.. daarna afgetaaid en via een bakkerij waar nog een broodje in die lounge bar beland met het mooie uitzicht... ja veel mooie vrouwen de ene nog minder lelijk dan de ander. hier tot sluitingstijd gezeten en toen maar eens vroeg op bed... 03.00 ipv 6.00

Nou dat vroeg op bed liep helemaal mis want zo slecht geslapen als wat.. ja wel het ontbijd meegepakt en daarna nog wat geslapen waarna we die middag hebben geregeld dat mijn mooie goedkope ticket werdt omgezt naar een dure.. maar goed anders zou ik brazil-uruguay missen..
dat was gepiept en daarna even wat internetten en effe later met peter een bakkie gaan drinken en ook weer bij de pizzatent gaan eten.. een saladebuffet en een stuk of 12 slizes met van alles en nog wat.. ja heerlijk dat moeten ze in nederland ook eens introduceren..
toen even een paar caiperinha´s en daarna weer naar de lounge tent.. ja daar is het uitzicht zo mooi en de smirnoff ice goedkoop en helemaal als ze de helft vergeten op te schrijven.. ik was ditkeer trouwens alleen want peter voelde zich niet zo goed.. ja had mijn reisboeken mee en kon zo even een soort van planning maken van de rest van de trip..

na heel wat uitzoekerij en nog even sudoko verscheen peter opeens.. hij was wer wat opgeknapt en zo konden we weer samen aan de biertjes en smirnoff icejes
zo zijn we om sluitingstijd naar het hotel gegaan en zo om uurtje of 3.30 het bedje weer in..

de volgende dag dinsdag dus weer even geontbeten en daarna nog wat internetten en nog een dutje gedaan waarna ik zou gaan zwemmen maar peter belde me als ik mee wou wat gaan drinken... tsja da´s ook vochtig dus oke dan maar.. zo hebben we vanaf een uurtje of 15.00 in een barretje gezeten waar ik aan de caiperinha ben gegaan even een snackie tussendoor zogenaamde pasteitjes .. loempiaatjes met vlees, kaas, vis etc etc
nou we zouden die avond naar de japanner voor sushi en daarna naar een pub van peter zijn maat alleen liep het voledig uit de klauw.. we zaten daar maar aan die caioperinha´s en bier etc ...
zo heb ik volgens mij lysbeth nog gebeld.. en toen we 22.00 weg zouden kwamen we iemand tegen aan de bar met als gevolg dat we nog een paar uur zijn blijven hangen.. 15 caiperina´s verder ben ik ook nog eens mijn portemonee,horloge en camera verloren maar die had peter van de tafel gepakt.. dat wist ik weer niet dus schrok me een hoedenwinkel..vol hoedjes.

ik de hele tent door op zoek naar die spullen en peter maar lachen.. nou uiteindelijk kreeg ik het weer terug en opeens baf een glas bier in mijn gezcht.. ja een of andere maffiozie was kwaad want ik had wat verkeerd gedaan.. als iemand mij kan vertellen wat dan nodig ik die hierbij uit.. ja peter snapte er ook niks van.. nou uiteindelijk zijn we door de security naar buiten gezet om erger te voorkomen.. tsja wat een ballentent... ik spreek niet eens portugees dus iets verkeeerd zeggen kan al niet.. maar goed peter is naar het hotel gegaan en ik ben mooi in de olie nog wat gaan internetten en daarna via het tankstation ook weer thuis beland.. gelukkig kon ik die donald duck en suske en wiske tent niet meer vinden.. en zo om 03.30 het bedje in

toen de dag van de wedstrijd!!! ja eerst al om 08.00 waker en wat gaan ontbijten maar al die caiperinha´s waren nog niet uitgewerkt dus maar weer op bed en tegen een uurtje of 15.00 weer wakker en de afgang van belarus-nederland gezien op tv. daarna met peter een bakkie gaan drinken en meteen per taxi naar het stadion en druk dat het onderweg was.. ja ondertussen nog een paar gasten met elkaar op de vuist... wel lachen en na een uurtje taxi bij het stadion.. daar was niks te bikken dus maar het stadion binnen... ja 65.379 mensen aldaar.. wij wat eten en toen maar een plekkie gaan zoeken want stoelnummers kennen ze daar niet.. zo twee uur zitten wachten tot de wedstrijd begon.. ja wel een speactakel.. al die mensen.. die spelers.. vuurwerk..rookbommen en dan die atmossfeer.. alleen was die snel naar de bliksum want uruguay scoorde 0-1 ja die waren ook veel beter... brazilie bakte er niks van.. uiteindelijk vlak voor rust 1-1 en in de rust die akkelige verkoopmannetjes met hun koelboxen steeds voor je langs... en er waren al meer mensen dan stoeltjes dus een chaos en steeds die eikels met regenjassen frisdrink,ijs,chocola etc etc maar wat we wouden hebben was er niet.. bier en drank...

de tweede helft miste uruguay weer een stuk of tien kansen en werdt ze een penalty ontnomen en ondertussen werdt er nogal veel vreemde woorden geroepen.. dunga ( trainer ) HOMO... PUTA.. MIERDE.. en weet ik wat.. uiteindelijk toch nog 2-1 en daar bleef het bij.. ja uruguay had veel meer verdiend met een beetje geluk had het 1-5 moeten staan maar suarez bakte er niks van... ronaldinho ook al niet en KAKA ook niet alleen juan baptista ofzo..
nou na de wedstrijd maken dat we wegkomen samen met die andere 65.379 mensen en zo na een stukie lopen een biertje en een taxi weten te bemachtigen en naar de lounge bar gegaan waar het rustig was hier nog wat gedronken en wat gegeten.. ja de beroemde STROGANOFF die ik twee jaar terug elke dag at in peter zijn bar.. nou dat was heerlijk en na nog wat drinken sloot de tent en zijn we afgetaaid naar het hotel..

tsja alweer een heel verhaal..maar zo zijn we wat up to date... heb ook weer de nodige fotootjes en twee video filmpjes bij het bericht kunnen plakken..
veel plezier daar verder en tot mails, schrijfs etc etc
groetjes RADMER KUIPERS

• 25 November 2007 - 22:15

Roelof:

hi5 zo te lezen gaat het wel oke daar
    wel weer veel alcoholische versnaperingen
    hier is alles ok moet morgen avond weer terug naar de boot , moet ook gebeuren maar goed , pas maar goed op jou zelf en jou spullen en kom heel thuis gr roel_lee

• 26 November 2007 - 11:06

Heidi:

Haha lachen dat de Rising er net op was! Niet teveel zuipen he.

• 27 November 2007 - 19:49

Lucas S.:

Dacht dat ik veel zoop maar jij bent volgens mij 10 keer zo erg , had je ook wel de goeie maat in Peter natuurlijk want die spuugt er ook niet in .
    Denk om de grote slangen daarin de Amazone , al die ama's die we hier hebben komen dus uit die zone .
    heb ik noot geweten dacht dat de meeste uit Afrika en Azie kwamen .
    vermaak je daar vriend . Zit zelf eind Februari in Caribisch gebied dus in de buurt
    Heineken Regatta zeilen.
    see yaa mate

• 02 December 2007 - 17:15

Lys:

Roe_lee?????

• 07 December 2007 - 17:45

Rasmoes:

ja roelof... ondertussen aardig afgekickt met al die drank.. hoe is het met je boot?? al vast in het ijs??
    _________________________________________
    zo zie je maar weer hedwich.. wereldberoemd.. dat wordt straks nog wat als we in beverly hills rondreiden.. ben al afgekickt 10 dagen jungle werkt beter dan de AA
    _________________________________________
    heej lucas.. ja heb het overleefd al scheelde het niet veel... kun je niet wat eerder komen??? zoek nog een bootje die me effe van colombia naar panama vaart
    _________________________________________
    ja lysje..ROE LEE.. je kent hem toch van al die vreselijke vechtpartijen..
    alles goed verder?? xxx-jes rassie