de jungletrip busness
Door: rasmoes
Blijf op de hoogte en volg radmer
07 December 2007 | Brazilië, Brasilia
Zo al weer effe geleden dat ik een verhaaltje heb getikt maar ben ondertussen de jungle ingeweest maar daarover in de volgende brief meer.. zit nu eerst nog met de tijd tussen sao paulo en manaus die ik effe moet verslaan.. uhh bedoel beschrijven.
Zo na een aardig feestweekje in sao paulo met als hoogtepunt de wedstrijd brazilie-uruguay was het hoogtijd om eens effe verder te gaan kijken dan dat mijn l......inkervoet lang is.. ja zo ben ik donderdag de 22e eerst eens effe lekker gaan ontbijten nu het nog kon in zo´n 5 sterren hotel waarna ik nog effe ben gaan pitten ( nee geen aardapels maar bedoel slapen ) daarna de rommel inpakken en naar peter zijn kamer om de boel effe te stallen.. ja ook effe wat zaakjes geregeld via internet en zo heb ik mijn nooit aangekomen pas laten blokeren en weer een nieuwe aangevraagd.. ja je krijgt er toch wat van.. maar om pas op de plaats te maken heb ik maar weer een nieuwe pas aangevraagd, dat had ik pas geleden ook al gedaan... tsjonge ik pas even hoor met al dat gepas..
maar goed na de zaakjes te hebben geregeld hebben peter en ik nog een paar laatste biertjes gedronken en nog een beetje degelijk voedsel naar binnen gewerkt.. en aangezien het begon te dreigen met een aardig buitje ben ik maar eens op gaan schieten om te maken dat ik wegkom.. ja eerst met een taxi naar het verkeerde vliegveld.. om daar een bus te nemen naar het goeie vliegveld.. dat is goedkoper namelijk.. ipv 30 reais te gaan dokken ben ik de onozelaar uit gaan hangen en zo in een bus met stewardessen beland die ook naar het goeie vliegeveld gingen.. ja wie niet lang is moet slim zijn.. of hoe gaat dat spreekwoord ook alweer???
na een uurtje karren door het drukke sao paulo kwam ik aan op het goeie vliegveld alwaar ik effe in ben gaan checken en vervolgens een vuuraansteker minder had omdat die in mijn handbagage zat.. inleveren dus.. na een vluchtje van een paar uurtjes ja ben de tijd bijster geraakt met al dat geschuif met die klok.. dan weer uur erbij dan er weer af en nu weer wat eraf.. nu zit ik momenteel met -5.. uhh niet mijn ogen gelukkig maar het tijdverschil met nederland. maar goed aangezien ik midden in de nacht aankwam op manaus airport ben ik maar effe gaan wachten en wat gaan drinken,eten en sudoko spelen.. ja zo was het op een gegeven moment weer licht en ben ik in een bus naar de stad gegaan... alleen had die iritante rotbus van die voetbalstadion poortjes waar ik met mijn backpack niet doorheen pas..
uiteindelijk met een boel geworm er toch doorheen anders komt de telling niet uit met het poortje wat er in en uit gaat etc.. nou maar terug naar het hotel waar ik twee jaar terug ook zat.
daar eerst de was naar de wasserij gebracht alleen kwam mijn bebloede shirt meteen retour dat konden ze niet meer eruit krijgen dus heb ik daar de vuinisbelt mee blij gemaakt.. daar gaat dan een van mijn twee stappersoutfit. daarna eens effe een tukkie gedaan want was zo moe als de vrouw van PA ( pa en moe) uhmm... na het schoonheidsslaapje eens effe de stad in om te kijken of er wat te doen was.. een jungletripje ofzo.. ja dan kom je gelijk in een soort van mafioziewereld terecht van allerlei aansmeer figuren die je jungletrips willen verkopen.. daar moet je een beetje mee uitpassen ( kruising tussen oppassen en uitkijken ) na een beetje georinteer ben ik effe gaan eten en in een of andere jappentent terechtgekomen met allemaal sushi gebeuren.. ja hier effe wat rauwe vis in de mik gegooid en daarna na nog wat internetten op stap gegaan.
Zo kwam ik in een striptent terecht waar ik twee jaar terug ook al de nodige fun had gehad.. ja zo was het nu ook weer een leuk avaondje met de namaak smirnoff ice SKARLOFF ICE ja daar een paar van achter de mik gegooid en nog wat omgeouwehoerd met wat meiden en na buiten nog een paar vleessticks te hebben verorberd ben ik maar eens richting hotel gegaan.. daar gaan slapen en daar werdt ik zo blij als iemand die op 1 nummer na de loterij bijna had gewonnen... dus helemaal niet blij.. ja een of andere BIN LADEN look-alike kwam me wekken om me een jungletrip aan te smeren.. daar wordt je als net in slaap te zijn gevallende niet blij van.. bij het ontbijd liep ie maar tegen me aan te janken en te zeuren en ben ik uiteindelijk in een kantoortje beland waar het verhaal werdt opgehangen.. jaa ik ga niet over 1 week ijs dus maar eens effe verder sneupen alleen achtervolgde die BIN LADEN me steeds..
zo ben ik bij de amazonriders terechtgekomen www.amazonriders.com en dit leek allemaal aardig beter dan die andere prut.. na wat onderhandelen ben ik ook maar verhuist naar dat hotel waar ze gevestigd zaten dat scheelde een hoop geld en geen onaangename wake-up service
alleen kon ik de volgende dag pas verhuizen.. na een colaatje light en lasagne bij de local pizzaboer ben ik nog even gaan internetten en daarna nog effe met fernanda gechat en ook sc heerenveen-de graafschap gevolgd ja daar werdt ik niet blij van.. aangezien het zaterdagavond was... ja niet schrikken..
ben ik maar eens NIET OP STAP GEGAAN!!!
alleen effe een paar vleessticks van de straat en wat drinken en daarna naar het hotel wat puzellen, lolnly planets uitspitten over hoe en wat nu verder deze reis..
De volgende dag was ook niet zo´n actieve.. effe de was ge-incaseerd ja die vroegen bijna nog meer dan dat nieuwe kleding kosten bijna 20 eurie!!!
vuile afzetters.. nou ja schone afzetters want het was wel schoon.. daarna met het hele kakje verhuist naar het andere hotel en daar even TV gekeken ja engelstalige kanalen!! nog effe een lasagne gehapt en wat drinken en ook even het vorge verslagje in elkaar geflanselt.. die avond ben ik stroganoff gaan eten dit is een soort van championroomsaus met stroganoff kruiden en met biefstukjes erin alleen was dit een reuze portie ja voor twee personen was maar 1 eurie meer .. alleen zat ik zo vol als een ei.. na twee biertjes ben ik terug naar het hotel gegaan en daar Tv kijken en een beetje verder sneupen in de boeken van venezuela,colombia en panama..
de volgende morgen de laatste zaakjes effe geregeld om de jungletrip in orde te maken.. zo effe betaald en filrolletjes gehaald en de boel doorgenomen en zo zou ik de volgende morgen vertrekken.. smiddags nog effe een lasagne.. ja die is zo lekker en goedkoop.. na nog even te hebben ge-internet om wat mensen op de hoogte te brengen van mijn tien dagen jungle tripje
ben ik de tas gaan inpakken en de boel in orde gaan maken voor de volgende morgen en na wat tv kijken in mij airco room.. ja het is hier zo´n 35 graden de piranha´s liggen te koken in de amazone.. dus is het wel effe lekker zo´n aircootje.. na een beetje TV ben ik gaan slapen ..
ja de volgende dag was de eerste dag van de jungletocht alleen vertel ik jullie daarover in de volgende brief wel effe meer... ja dat was nogal een avontuur..
ondertussen heb ik wat foto´s van de company geleend.. want mijn toestel is een beetje in de war.. zo heb ik in een donkere kamer met kapotte lampen het hele rolletje eruit moeten trekken en weer opnieuw oprollen..
kga zometeen eens kijken of de ontwikkeling gelukt is..
o .. ja had ik al verteld van dat pasje??
wat denk je heb ik net het lang onderweg pasje laten blokeren en een nieuwe aangevraagd en wat geld overgeboekt
is het pasje alsnog aangekomen in sao paulo.. nou die mag dus regelrecht de vuilnisbelt op... kan ie mooi naast dat bloedshirt liggen..
heej de groeten allemaal en tot de volgende brief. waarschijnlijk vanuit venezuela..
ciao van RADMER
07 December 2007 - 18:16
Ht B96:
even een berichtje vanaf de ht.
De laatste berichten van bo zijn,dat ze schoon is.
Natuurlijk krijgt ze om de 3 maanden een volledige controle.
dus goed nieuws vanaf deze kant. hou je haaks daar en de groeten. -
07 December 2007 - 20:12
Rasmoes:
HEB IK WEER IPV EEN LEUK FEESTJE WEER EEN BAK ELLENDE.. nou maar zien hoe dat af gaat lopen.....
vertrek om 18.00 (7 dec. local time )naar venezuela en hoop maandagmiddag in Colombia aan te komen..
Reisadvies Venezuela
In dit reisadvies zijn de rubrieken 'actualiteiten' en 'algemeen' gewijzigd.
Reizen naar de grensgebieden met Colombia wordt ontraden (zie ‘Onveilige gebieden’).
De criminaliteit in Venezuela is hoog: met name beroving en ontvoering van reizigers door criminelen, die zich bijvoorbeeld als taxichauffeurs voordoen, komen regelmatig voor. In bepaalde wijken van Caracas is het risico van criminaliteit - vooral na zonsondergang – groot (zie ‘Zware criminaliteit’). Waakzaamheid is geboden.
Politieke demonstraties in de grote steden kunnen leiden tot plaatselijk straatgeweld (zie ‘actualiteiten’).
Reizigers, die op goed geluk en zonder duidelijke bestemming rondreizen, zijn kwetsbaar. Hierbij loopt men - met name in afgelegen gebieden - extra risico’s, vooral als met het openbaar vervoer of de fiets wordt gereisd.
Actualiteiten
Op 2 december 2007 vindt een referendum over constitutionele hervormingen plaats. U dient rekening te houden met politieke demonstraties, met name in de grote steden. De demonstraties kunnen tot geweldsuitbarstingen leiden. Veel Venezolanen dragen wapens en ook de politie is doorgaans zwaar bewapend. Ook dient rekening te worden gehouden met onaangekondigde stakingen. U wordt geadviseerd extra waakzaamheid in acht te nemen bij reizen in Caracas en andere grote steden en samenscholingen altijd te mijden.
Er zijn uitbraken van dengue (knokkelkoorts), met name in de staat Zulia, aan de grens met Colombia. De ziekte wordt overgebracht door muggen. Reizigers naar en in Venezuela wordt geadviseerd alle elementaire voorzorgsmaatregelen tegen muggenbeten te nemen. Voor meer informatie over dengue kunt u de volgende website raadplegen: www.travelclinic.com of www.lcr.nl. -
07 December 2007 - 21:00
Viv:
heej broer, mooie foto's (gejat zeker;) lees dat je brasil gaat verlaten. In venezuela wonen de mooiste vrouwen van de wereld toch? (maar dat wist jij vast wel al). Hou je haaks, groetjes vivianne -
09 December 2007 - 14:29
Radmer:
hier is alles oke mooie foto,s laat Claartje even wat van je horen ze is ongerust hou je taai pas goed op je zelf en geniet ervan
groetjes hait en mem -
09 December 2007 - 16:24
Lys:
Heee Ras!
Die vreemde beestjes daar liegen er niet om! Zou niet met je willen ruilen!
Was het roze Zaterdag in de Amazone?
Hoest verder? In Longweather alles goed.
Ik mail je nog wel even.
Dikke tut Lys -
15 December 2007 - 18:13
Rasmoes:
had al gehoord dat het goed is afglopen met Bo.. echt super.. kunnen jullie weer met een gerust hart verder..
-----------------------------------------
dag zus, helaas nog geen bloeinde busness gezien... uruguyaanse vrouwen zijn mooier dan de venezuelaanse en colombiaanse trouwens ook.. groetjes
-----------------------------------------
zal ik doen hait en mem, in panama begin ik met kaartjes sturen etc. liefs radmer
-----------------------------------------
dag lysje, hier alles bueno.. ja gevaarlijk gebeuren daar.. je moet wel tegen een spinnetje,vliegje en kevertje kunnen anders wordt het niks in de amazone.. heb alles overleefd. kus ras