Koffie en Grote Tieten.. daar blijf je wakker bij - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van radmer kuipers - WaarBenJij.nu Koffie en Grote Tieten.. daar blijf je wakker bij - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van radmer kuipers - WaarBenJij.nu

Koffie en Grote Tieten.. daar blijf je wakker bij

Door: rasmoes

Blijf op de hoogte en volg radmer

06 Januari 2008 | Panama, Panama-stad

Dag beste contrabas bespelers en bespelers van wel of geen andere muziekinstrumenten,

Zo eindelijk is het dan zo ver en ben ik in een nieuw continent beland namelijk centraal amerika.. zo zit ik nu dus in PANEMA.. ja nu niet denken ... heb pech moeder?? heb PANNE MA...
maar goed met mijn verhaal ben ik nog in Armenie bij paul en liset .. trouwens..koop de straat ( buy the way ) liset haar moeder is in MEDEMBLIK geboren en niet in warten en omstreken.. daar heeft ze alleen gewoond.. dat is weer effe rechtgezet en nu snel verder met het werkelijke verhaal.. op de 27e december in Armenia in Colombia..

die morgen zouden paul en liset 11.00 uur bij me zijn en voor die tijd ben ik effe gaan opstaan en douchen en al dat soort prakke wat je moet doen smorgens.. daarna dacht ik effe snel roda jc-heerenveen te gaan beluisteren alleen was die wedstrijd pas savonds.. dus toen maar effe een skype account aangemaakt en daarna terug naar het hotel, daar kwamen paul en liset effe later al aan en daarna zijn we bij een of andere maffe toko wat gaan eten.. typisch colombiaans eten.. nee geen grote bulten COKE maar een prakje van rijst,vlees,soep,gebakken banaan en half afgebakken broodjes die ze ARREPA´s noemen.. daarna met een busje richting de koffieplantage die we zouden bezoeken dat was me wat.. heb begon met een soort circusact.. ja niks met koffie te maken.. zo moesten we het colombiaans volkslied zingen gewaad in een colombiaanse poncho en vervolgens moesten we de biechstoel in.. ik verstond er geen klap van maar kreeg een paar koffiebonen... elke koffieboon stond voor iets verkeerd.. liset kreeg meteen een hele baal.. ja wat die heb uitgespookt..???

vervolgens de koffieplantage op waar alles werdt uitgelegd en we de hele koffieboon toestand konden zien.. daar gaat heel wat werk vooraf voor je een bakkie kan drinken zeg... na een tijdje werden we allemaal verkleed als koffieboonplukkers.. ja moest ik dus ook nog aan het werk en alleen de rode koffiebonen plukken..waarna we die boel gingen malen.. drogen etc etc.. het hele process tot we de kant en klare koffieboon hadden die moet effe gebrand worden en daarna malen en hoppa koffie zetten maar.. dat was een heel process.. toen dat afgelopen was moesten we een heel takke-eind terug sjouwen en kregen meteen een lift van een bananenvrachtwagen achtervolg auto.. waar bleek de eigenaar van de bananentruuk in te zitten.. die nam ons mee naar een weegschaal voor auto´s waar de bananenvrachtwagen werdt geweegd en zo kon worden gezien hoeveel KG bananen er in zat.. ja die werden meteen verpatst aan een man die daar was dhr. QUITA ... JAAP QUITA de zoon van .....CHI QUITA

de bananentruukachtervolgwagenbestuurder nodigde ons uit om even in de naastgelegen koffiefabriek te kijken.. ja hier ging het er al effe anders aantoe als op de plantage... hier werden miljoenen koffiebonen per dag bewerkt tot kant en klare nog te branden bonen klaar voor export naar europa.. ja de a kwaliteit gaat naar europa en de rommel zuipen ze in zuid-amerika op... tot slot van rekening nog een colombiaanse koffieproefster aan het werk gezien.. wat wel intresant was aangezien mijn vader de beste koffieproever van de wereld is/was.. ja hij is met vervroegd pensioen. toen nog een bakkie geproefd. ja verser dan dat kon niet... rechtstreeks van de plantage de fabriek in.. bewerkt..gebrand en koffie van gezet.. daarna hebben de bananenbaas en zijn maat ons terug in armenia gedropt waar we.. MIJN PASJE!!!!!!!!!!!!!!!!! bij het postkantoor hebben opgepikt.. alleen staat er niks op.. dus heb ik er nog niet veel aan

toen afgesproken die avond wat te gaan drinken.. kon ik effe een verhaaltje tikken en even kijken dat heerenveen weer verloren had en een rode kaart erbij.. ja daar werdt ik niet vrolijk van.. die avond kwamen paul en liset al.. alleen was liset een beetje ziek.. maar goed toch nog even wat gaan drinken in een of andere maffe disco.. en het niet al te laat gemaakt.. en terug naar het hotel om op bed te gaan..
de volgende morgen om 11.00 present bij paul en liset om eerst even wat te gaan eten.. pizza waarna een bus naar een of ander dorpje waar ik de naam van ben vergeten.. ja het regende zo hard dat er geen eens meer plaats was tussen de regedruppen voor de pijpestelen..
uiteindelijk toch droog op plaats van bestemming aangekomen en hier effe een ijsje en wat drinken en het dorpje bekijken..wat erg leuk was.. die namiddag weer terug en zo bij allemaal poppen langs gereden die met oud en nieuw de fik in gaan.. ja levensechte en ware grote poppen.. vervolgens in het winkelcentrum wat gaan eten.. MEXICAANS alleen moest die rommel volgens mij nog uit mexico worden overgevlogen of mischien zelfs nog geplant worden... wat duurde dat lang zeg.

ondertussen hadden paul en ik al effe wat biertjes achter de kiezen gewerkt en zat liset al wat te knabbelen aan het supermarktvoedsel wat we gekocht hadden..
eindelijk was het spul er en smaakte prima.. daarna zijn we nog wat gaan drinken in de BAR AREA waarna we naar huis terug zijn gegaan en afscheid genomen hebben.. ja ik moest weer verder want wou in MEDELLIN de party en grote tieten stad van colombia zijn met oud en nieuw.. dus na een nachtje slapen in het heerlijke hotel met warm water!!! ja was bijna vergeten wat dat was.. die ochtend even een nieuwe tas gekocht.. die ondertussen al weer bijna aan flarden is.. ja zo´n goedkoop aziatisch ding weer met een bak toeters en bellen eraan wat erom vraagt om aan flarden te gaan..
en dat is dus al gebeurd.. maar goed ik daarna naar het busstation en kon nog geen minuut later al instappen.. zo dat zat mooi mee.. rijden met die bak.. zo stopten we effe om te lunchen en daarna weer verder de bergen in en weer omhoog en weer omlaag.. ja tot we na een uurtje of 6-7 eindelijk in MEDELLIN waren.. het vroegere DRUGSMAFFIA CARTEL Stad.. maar nu grote tieten en feest stad.

de taxichaufeur was zo dom als de olie uit 4 oliefanten.. ja die snapte niet waar ie heen moest.. terwijl ik het wel snapte en nog nooit daar was geweest.. ja de straten zijn erg eenvoudig daar.. de eerste straat heet carera 1 de tweede carera 2 etc etc de straten die er hoeks oplopen heten cale 1, cale 2 etc... dus als je op carera 36 moet zijn en op carera 68 bent.. rij je gewoon op de calle verder naar 67, 66, 65 etc etc.. tot je op 36 bent.. dan naar de kruising van calle 7.. ben je op calle 12 dan dus door of terug rijden naar 7 en hoppa.. maar goed dat snapte die gast niet.. na een boel heen en weer gerijd .. ja kan ook zijn dat ie tankzegeltjes spaart..
nou uiteindelijk op plaats van bestemming waar ik een peperduure kamer had.. ja 16 eurie per dag.. maar goed het zijn de feestdagen en zat in het centrum van de kroegen en restaurants..
na effe wat internet ben ik die avond op stap gegaan.. ja nog sushi gegeten .. weer een rip uit mijn lijf .. maar het is zo lekker.. en nog effe wat alcoholische versnaperingen naar binnen gekinkeld.. onder het genot van een geweldig uitzicht... al die vrouwen

de mooiste vrouwen van colombia zijn te vinden in medellin.. er staat daar ook om de 5 meter een kliniek om je tieten op te pimpen.. vet weg te zuigen.. wenkbrouwen op te kalefateren en al dat soort truukjes.. maar met mooi resultaat
om een uurtje of weet ik hoeveel ben ik maar eens terug gegaan en zo een nachtje goed geslapen en de volgende morgen vroeg van bed om heerenveen-feyenoord te volgen.. de eerste 30 minuten gemist want de hoofdtelefoon stond op echo.. zo leek het wel als ik in het stadion zelf zat.. ik kon er geen klap van verstaan.. uiteindelijk de boel gefixed en zo kon ik de rets beluisteren... daar werdt ik ook alweer zo blij van als iemand die de trouwring thuis heeft laten liggen op de dag van de bruilofd..en gaat trouwen in een ander land...en van schrik valt in een met aids geinfecteerde spuit uhmmm.. ja met het schrijven van deze text besef ik ineens dat iemand die gaat trouwen hartstikke blij is.. ook al is ie de ring vergeten.. dus maar effe wat improvisatie om hem toch weer niet blij te maken... uh.. nou zo blij.. dus not!! was ik ook... ja 101 % balbezit 25 hoekschoppen en 19832 kansen en dan 1-1 spelen....

na dit drama ben ik maar gaan slapen en die middag uhh bijna avond weer de stappersschoenen aan.. deze keer eerst een nacho als voorgerecht alleen deze was zo heavy dat ik maar geen hoofdgerecht heb besteld.. ja wel de nodige coronaatjes en vervolgens in de andere etablisementen nog wat cocktails en andere lekkernijen.. en hier en daar wat lullen met de plaatselijke bewoners en andere mensen.. ja veel mensen uit de hoofdstad BOGOTA die daar op vakantie waren.. nou daarna het bedje in.. ja voor het laatst in 2007 want de volgende dag was het 31 DECEMBER 2007...

daarover vertel ik in een volgende brief wel meer.. zo ben ik van een berg afgesprongen met een vlieger boven mijn kop.. ja paragliden noemen ze dat.. en dan natuurlijk oud en nieuw...!!!

nou beste mensen de groeten allemaal en tot snel weer horens.. blijf reageren en mailen rasmoes@hotmail.com

tot snel afz. RADMER KUIPERS

• 09 Januari 2008 - 20:19

Johan H:

Wat een spannund verhaal. allinug mar sûpe en frette, dochst oars niks?
    Mazzul, Johan

• 09 Januari 2008 - 23:00

Rasmoes:

hoho... wat doen de meeste andere mensen rond de kerstdagen en oud en nieuw??????
    groeten aan de koeien

• 10 Januari 2008 - 11:59

Lys:

Heej Rassie,
    leuke fotos's hoor. Ook leuk dat je belde vorige week. Zal nog even uitvinden hoe dat allemaal werkt he?
    Kinne we skilje!

Tut Lys